У Вінниці проводять дезінфекцію під’їздів та кабін ліфтів

У Вінниці проводять дезінфекцію під’їздів та кабін ліфтів. Про це повідомляє Вінницька міська рада. Управляючі компанії міста, які обслуговують багатоповерхові житлові будинки, налагодили регулярну дезінфекцію під’їздів та кабін ліфтів. Для знешкодження усіх поверхонь використовуються професійні дезінфекційні розчини. Інформацією про графіки прибирання володіють старші по будинках.

Прибирання проводиться один раз на добу. До комплексу робіт входить протирання поверхонь дверей та запірних пристроїв; поштових скриньок та підвіконня; протирання поручнів на сходинкових маршах; миття кабіни ліфта, обробка пультів та кнопок виклику; обприскування стінових панелей та підлоги за допомогою оприскувача.

«З метою ефективного реагування і вжиття невідкладних заходів щодо попередження виникнення та розповсюдження захворювання на території міста управляючими компаніями за рекомендацією МОЗ України використовуються наступні дезінфікуючі засоби: Соліклор, Жавель-Клейд, Санітаб, Еконорм, Полідез та інші. Про всю проведену роботу по під’їздах управляючі компанії інформують старших по будинку, тож мешканці можуть у них уточнювати всі питання щодо прибирання», – розповів директор департаменту житлового господарства Роман Фурман.

За поточний тиждень управляючі компанії використали майже 20 тис. літрів дезінфікуючого розчину.

Наразі таку роботу налагодили управляючі компанії, які обслуговують 1214 будинки, в яких налічується 5490 під’їздів.
У будинках, де створено ОСББ, питання регулярності прибирання та використання дезінфікуючих засобів вирішують мешканці на рівні голови ОСББ.

«Про власну безпеку мають подбати і самі мешканці багатоповерхівок, в першу чергу люди літнього віку. Варто дотримуватись загальних рекомендацій: без нагальної потреби не виходити на вулицю, користуватись антисептиками, по поверненню додому обов’язково ретельно мити руки», – додав Роман Фурман.

Попередня публікаціяНа Вінниччині правоохоронці затримали чоловіка, який торгував боєприпасами
Наступна публікаціяУ Вінниці школи перелаштовують навчальний процес на дистанційний формат