Лютневі платіжки у Вінниці будуть менші на 31 % за опалення і на 27,7 % за гаряче водопостачання

КП ВМР «Вінницяміськтеплоенерго» провело зміни розміру нарахувань у бік зменшення за послуги з централізованого опалення та централізованого гарячого водопостачання за лютий 2020 року споживачам категорії «населення» (на виконання рішення виконавчого комітету Вінницької міської ради від 05.03.2020 р. № 527 «Про зміну розміру нарахувань за теплову енергію, послуги з централізованого опалення,  централізованого постачання гарячої води» відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 24.12.2019 р. № 1082«Деякі питання нарахування (визначення) плати за теплову енергію та послуги з централізованого опалення, централізованого постачання гарячої води для споживачів у зв’язку із зміною ціни природного газу»).  

Нарахування для населення зменшені в середньому на 31 %  – на послугу з централізованого опалення (а саме на умовно-змінну частину тарифу) і на 27,7 % –  на послугу з централізованого гарячого водопостачання.

Відсотки перерахунку цього разу більші, ніж це було в грудневих та січневих нарахуваннях, оскільки ціна на газ зменшилася. (НАК «Нафтогаз України» в лютому встановив ціну на газ для теплопостачальних підприємств на рівні 4,74 грн за м3 (з ПДВ), у січні було 5,58 грн за м3 (з ПДВ), в грудні  – 5,13 грн за м3 (з ПДВ). 

Так,  за лютий місяць КП ВМР «Вінницяміськтеплоенерго» нарахувало населенню близько 114,2 млн. грн. за послуги з централізованого опалення та гарячого водопостачання.  Сума з перерахунком у бік зменшення – близько 82,3 млн. грн.

Споживачі днями розпочнуть отримувати платіжки в свої поштові  скриньки. Втім, користувачі сервісу pay.vn.ua вже можуть бачити платіжки в електронному варіанті й розраховуватися за спожите в попередньому місяці. Так, населення станом на 10 березня сплатило  КП ВМР «Вінницяміськтеплоенерго» 7,6% від нарахувань за лютий. 

“Як тільки Ви отримаєте нарахування – радимо не затягувати зі сплатою, адже відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України № 630 за комунальні послуги необхідно розраховуватися до 20 числа щомісяця. Актуальна досі й тема боргів. Загальна заборгованість категорії «населення» перед теплопостачальним підприємством понад 184  мільйони гривень,  враховуючи нарахування за лютий, на сплату яких в споживачів є лише 10 днів”, – попереджають у  КП ВМР «Вінницяміськтеплоенерго».

Попередня публікаціяНа Вінниччині працівники хмільницької поліції у жителя села Уланів вилучили обріз мисливської рушниці та патрони до неї
Наступна публікаціяУ Вінниці почали облаштовувати антикишені на проспекті Юності. ФОТО