У Вінниці нетверезий чоловік вдерся в синагогу і напав на журналіста

25 лютого був скоєний напад на синагогу Вінниці, повідомляють на сайті: https://jewishnews.com.ua

Про це повідомив член єврейської спільноти «Бейс Менахем Любавич» міста Вінниці, журналіст і дослідник Холокосту Ігор Браверман, який став жертвою нападу.

За словами Ігоря Бравермана, правопорушник в стані алкогольного сп’яніння увірвався в синагогу з закликами «бити ж*дів».

Поліцейській наряд їхав близько 25 хвилин. Більше половини цього часу правопорушник, якого описали як неєврейської національності, високого зросту і міцної статури, тримав Ігоря Бравермана, заломивши йому руки, а також намагаючись душити.

Як повідомляє постраждалий, поліція відпустила правопорушника, а він сам до глибокої ночі провів час у лікарні, куди його доправив екіпаж швидкої допомоги.

На час публікації жодних офіційних повідомлень від правоохоронних органів Вінниці не було, зазначають в публікації.

Об’єднана єврейська община України взяла під контроль цю ситуацію і виявить усі подробиці події, а також прикладе зусилля для того щоб нападник отримав покарання, повідомляють в публікації.

ОЄОУ нагадує, якщо ви стали свідком чи жертвою антисемітизму, — звертайтесь на Єврейську гарячу лінію «910» за номером 910 (безкоштовно з мобільного) та 0 800 600 910 (безкоштовно зі стаціонарного). 

 

Попередня публікаціяНа Вінниччині рятувальники ліквідували загоряння двох приватних житлових будинків
Наступна публікаціяМайстриня, яка володіє 50-ма техніками вишивки представляє свої роботи у Вінниці