Олександр Никитюк: «Безсніжний фестиваль «Mithogenes 2020». ВІДЕО

Інтерв’ю з художником, керівником ГО «Лабораторія актуальної творчості» та куратором 14 Міжнародного зимового Фестивалю land-art «Mithogenes» Олександром Никитюком.

 Головна концепція проекту залишається незмінною – "Міфогенез", як визначення створення, продукування новітнього міфу є назвою проекту, який визначає його тематику. Створені учасниками, в контексті загальної назви проекту об'єкти land-art, виконують завдання "Міфогенезу" і візуалізують відчуття сучасності через художній образ. Результатом є виникнення дискурсивного поля між глядачем і створеним художниками новим міфологічним простором.

«Підрахувати точну кількість робіт і художників поки іще не змогли, але слідкуйте за сторінкою «Mithogenes 2020», – каже куратор проекту.

Особливість land-art, як напрямку і форми сучасного мистецтва в інтимності самого творчого процесу. Художники взаємодіють з середовищем не публічно, до глядача проекти land-art доходять практично лише у вигляді виставок, складених з фото і відео документації, як результату. Учасники цьогорічного проекту протягом 22-23 лютого 2020 р., створять на території Немирівського скіфського городища об`єкти ленд арту (мистецтва довкілля). З фото матеріалу буде сформована експозиція для презентації протягом 2020 року в містах України та за кордоном.

В межах проведення цьогорічного Фестивалю 21 лютого 2020 р. о 16.00 в Вінницькому обласному краєзнавчому музеї триває презентація виставки робіт створених в межах попереднього фестивалю 2019 р. та відбудеться офіційний старт нового проекту «Міфогенез 2020».

Організатори:Департамент культури Вінницької міської Ради, Департамент соціальної та молодіжної політики Вінницької обласної державної адміністрації, ГО «Лабораторія актуальної творчості», ГО «Ліга розвитку мистецтв».

Партнери проекту: Генеральне консульство Республіки Польща у Вінниці, Група компаній KNESS, Вінницький «АрхіКлуб», Вінницький Народний клуб фотомистецтва «Обрій».

Більше дивіться у відео:

 

 

Попередня публікаціяОголосили про підозру молодику підозрюваному у збуті підроблених п’ятсот-гривневих купюр
Наступна публікаціяУ Вінниці Олександр Никитюк розповів про безсніжний фестиваль «Mithogenes 2020». ВІДЕО