У Вінниці біля Спасо-Преображенського собору відкрили Меморіальну дошку в пам’ять про загиблих у районі проведення АТО/ООС. ФОТО

У Вінниці біля Спасо-Преображенського собору відкрили Меморіальну дошку в пам’ять про загиблих у районі проведення АТО/ООС.  Захід відбувся у Батьківську суботу, коли Православна Церква поминає усіх померлих, та був приурочений до 5-ї річниці виведення українських військ з Дебальцеве. На відкритті були присутні військовослужбовці, ветерани, волонтери, родичі загиблих, представники місцевої влади, члени громадських організацій та парафіяни Преображенського собору.

На чотирьох дошках, які встановлені поруч із будівлею собору, викарбовано імена 255 мешканців Вінниці та Вінницької області, які з 2014 по 2020 рік, під час проведення Антитерористичної операції та Операції об’єднаних сил у Донецькій та Луганській областях, віддали життя, захищаючи незалежність України.

На центральній дошці зображена ікона Спасителя, до Якого небесними сходами піднімаються душі убієнних воїнів. Господь приймає їх як таких, хто виконав найбільшу заповідь любові до ближніх. Внизу, під зображенням, написані слова Ісуса Христа: «Ніхто більшої любові не має над ту, як хто свою душу поклав би за друзів своїх». Ці слова описують подвиг наших загиблих, які віддали своє життя за Україну, за кожного українця.

Попередня публікаціяЧи відчули вінничани зниження комунальних тарифів. ВІДЕО
Наступна публікаціяУ Вінниці на вулиці Литвиненка вбили 19 річного хлопця та викинули його з вікна квартири. Фото