У Вінниці експонують роботи Закіра Сабірова в авторських техніках «Нуворізм» та «Танфорізм». ФОТО – ВІДЕО

У Вінниці триває персональна виставка Закіра Сабірова, художника з Таджикистану одного з переможців  міжнародного мистецького пленеру «Кращій художник/The best artist 2020». Виставка експонується в Вінницькому обласному художньому музеї, ініціатором її проведення став народний художник України Володимир Козюк.

Експозиція складається з 20 робіт, що відображають дві авторські мистецькі течії: «Нуворізм»(паралелізм) та «Танфорізм» (матеріалізм). Авторство обох технік належить Закіру Сабірову, сучасному таджицькому художнику, дворазовому учаснику Міжнародного мистецького пленеру «Кращій художник». Крім великої кількості персональних та колективних виставок в Таджикистані в доробку митця є декілька міжнародних, так він виставляється в Україні, Алжирі, Іспанії, Італії, Індії, Китаї.

Зі слів митця, природа нуворізму утворена з аури, що витає в просторі і живе в контексті твору. А танформізм – це особлива філософія трансформації.

«Наприклад, якщо подумки розтягти будь-який відрізок тканини, разом зі складками зникне і предмет зображений на матерії. Усі ці філософські мотиви моїх роботах. Як на мене, це новий стиль у мистецтві, який може вплинути на розвиток світової культури загалом…», – зазначає художник.

 

 

Попередня публікаціяПрацівник Вінницької установи виконання покарань постане перед судом
Наступна публікаціяУ Вінниці інспектора з паркування почнуть виносити постанови про адмінправопорушення