Громадський рух “Ми – Вінничани” закликає вінничан об’єднуватись для перемоги на виборах

У соціальних мережах поширюються чутки про перші ознаки того, що напередодні місцевих виборів у громаді Вінницької області починається процес самоорганізації. 

Зокрема, у соціальній мережі «Фейсбук» було відзначено активність групи під назвою «Ми – вінничани». «Просто так» подібні громадські ініціативи не виникають. Хоча… 

Загальна політична атмосфера на Вінниччині є такою, що такий або подібні йому проекти, які виступатимуть під гаслом місцевого патріотизму, просто не можуть не виникнути. Без партійних пафосних гасел і обіцянок, які професійні політики все одно не збираються виконувати, але з максимальним залученням усіх вінничан, що мають бажання і здатні ініціювати зміни на краще.

Основним ґрунтом для цього виступає очевидне і повне банкрутство традиційних політичних партій. Виборці не спілі чи глухі, щоб не відзначити і не запам’ятати те, що впродовж усіх останніх років регіональні партійні ділки та партійні функціонери (неважливо яких партій) переймалися тільки працевлаштуванням себе та родичів в органах влади. А також займалися встановленням контролю над «потоками» і «схемами».

Мешканці Вінниччини бачать те, що чиновники за бюджетні рахунки примудряються будувати собі «хатинки» у «царських селах». Натомість реакція місцевих депутатів на це відсутня, з чого виникає небезпідставна підозра, що вони «в темі» і «долі».

Чиновників ловлять на хабарях. А далі не те, що не саджають за грати, а навіть не звільнюють з посади.

Депутатів ловлять на хабарях, від різних партій. І теж вони залишаються на волі та навіть зберігають депутатський мандат. 

Уже восени цього року вінничани, як і всі громадяни України, опиняться перед вибором – знову проголосувати за партійні «бренди», за якими є 1 (один) лідер у Києві та 0 (нуль) чесних і професійних кадрів на місцях. Але є гроші на красиву рекламу. 

Тож, що – замкнене коло? Під час місцевих виборів виберуть «тих самих», які погодяться із призначенням чиновниками пихатих персонажів, для яких прості люди є лише «гвинтиками», з якими не слід рахуватися?

Про кругову поруку, тотальне кумівство і бізнес-зв’язки у вищих колах вінницьких чиновників і політиків, виборці чують останні 30 років. Чи вдасться усунути від влади корумпованих чиновників, які без проблем для себе та своєї кишені пережили правління Кучми-Ющенка-Януковича-Порошенка?

Можливо, поки що віртуальна група «вінничан» і є реакцією суспільства, яке готово підтримати на місцевих виборах «Не-політиків»?

Зрештою, ідея регіональних проектів, які категорично відмежовуються від дискредитованих партій, на функціонерах яких уже й клейма ніде ставити, «витає у повітрі». З усіх регіонів України надходить подібна інформація про такі нові об’єднання. 

Представники руху «Вінничани» заявили, що починають формування команди, яка готова взяти на себе відповідальність за майбутнє області.

Але справа у тому, що заявити – це одне, а дійсно згуртувати навколо себе активну частину громади Вінниччини, а також успішно протистояти «старим партіям», які, звісно, чинитимуть шалений опір, щоб зберегти посади і мандати – це зовсім інше.

Ми зі свого боку будемо спостерігати за ситуацією.

Та інформувати вас. 

 

Попередня публікаціяВінничани розчарувались в традиційних партіях і почали самі готуватись до місцевих виборів
Наступна публікаціяІсторія під ногами: чи збереглись на вулицях Вінниці раритетні люки? ФОТОРЕПОРТАЖ