Вінниця в п’ятірці Рейтингу прозорості міст 2019

Стали відомі результати дослідження муніципальної прозорості 100 найбільших міст України за минулий рік: http://bit.ly/transparentcities_rating2019

Вперше в історії Рейтингу прозорості міст лідерами стали одразу два міста — Дрогобич та Покров, які отримали по 79,1 бала. Крім них до першої п’ятірки потрапили Тернопіль (76,0), Маріуполь (74,6) і Вінниця (74,2). Київ у Рейтингу лише 15-й.

Лідерами за приростом балів стали Покровськ та Коломия. Вони показали, що, маючи бажання та політичну волю, всього за рік можна зробити ривок на 67 позицій. До слова, Київ у результаті посів 15-ту сходинку рейтингу.

Трійку лідерів “антирейтингу” очолили Конотоп, Світловодськ та Новомосковськ. Загалом більше ніж третина міст цього року перетнула позначку в 50 балів.

“Попри позитивну динаміку, темпи підвищення прозорості міст знижуються. У 2018 рівень прозорості підвищився на 12%, а у 2019 році — на 6%, — зазначає виконавчий директор ТІ Україна Андрій Боровик. — Очевидно, що міськради швидше виконують ті рекомендації, які для них легші. А зміни в складніших сферах чиновники відкладають на потім”.

Варто зазначити, що цього року найбільш прозорими стали сфери кадрових питань і доступу та участі. Найменш прозорими залишаються соціальна та житлова сфери. Така “непопулярність” відкритості в житловій сфері спостерігається вже три роки поспіль — цьогоріч аж 18 міст не набрали балів у цьому напрямку.

Більше про рейтинг дізнавайтеся у нас на сайті: https://transparentcities.in.ua/

Попередня публікаціяДе і скільки додаткових коштів можуть отримати громади на розвиток
Наступна публікаціяУ Вінниці поліція піймала студента що робив «закладки»