По діям підрядників, службових осіб та забудовників ЖК «Європейській квартал» ведеться слідство

У Вінниці розпочато кримінальне провадження за фактом привласнення коштів для будівництва ЖК «Європейський квартал».

Прокуратура Вінницькоїобласті здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом привласнення грошових коштівв громадян, залучених в якості внесків для будівництва ЖК «Європейський квартал» у місті Вінниці.

Значного суспільного резонансу набули події навколо будівництва ЖК "Європейський квартал" у місті Вінниці. Зокрема, більше 300 осіб, що вклали гроші у це будівництво, після спливу часу, відведеного за договорами для введення в експлуатацію будинків і передачу у власність квартир, до цього часу житло так і не отримали.
Прокуратурою Вінницької області до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості за фактом привласнення службовими особами ряду житлово-будівельних кооперативів, підрядних організацій грошових коштів громадян, які залучалися в якості пайових внесків для будівництва, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).
Здійснення досудового розслідування у даному кримінальному провадженні доручено слідчому управлінню ГУНП у Вінницькій області.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду, повідомляє пресслужба прокуратури Вінницької області.

Попередня публікаціяУ Вінниці для відвідувачів Терцентру організували відпочинок у зимовому тюбінговому парку. Фото
Наступна публікаціяДе і скільки додаткових коштів можуть отримати громади на розвиток