Барчани приїхали у Вінницю протестувати проти закриття відділень Барської ЦРЛ. ВІДЕО

У Вінниці була перекрита вулиця Соборна через мітинг. Він триває під Вінницькою ОДА. Кількасот людей приїхали до Вінниці мітингувати з Барського району.

Вони протестують проти закриття відділень Барської ЦРЛ. Адже лікарня не увійшла до переліку опорних закладів медицини і як наслідок буде виключена з маршрутів «швидкої».

Самі мітингувальники пояснюють, що у тих умовах які є довезти до іншої лікарні хворих буде не можливо, отже люди залишаться без належної медичної допомоги. Саму лікарню не закривають, але скоротять відділення реанімації, хірургії та пологове.

«Я хотів би щоб зрозуміли одне, що розподіл опорних лікарень, я не знаю хто його робив, в якому кабінеті під яким килимом. Дивіться, якщо опорна лікарня є в Вінниці і наступна є в Калинівці у нас до найближчої опорної лікарні 50 кілометрів по поганій дорозі. Ми знаходимось на краю області, людину фактично по цій дорозі, здорову людину довезти до лікарні це вже є проблематично. Не дай Боже якійсь екстрені випадки, фактично, фізично не зможуть довезти людину до лікарні», – каже один з протестувальників.

Протестувальники готові зробити акцію протесту безтерміновою та просять привернути увагу загальноукраїнських ЗМІ, адже жаліються що на їх запрошення вони не відгукнулись.

Станом на 13.30, після перемовин з представниками Вінницької облдержадміністрації, рух транспорту по Соборній відновдено. 

 

Попередня публікаціяНа Вінниччині розпочали позапланову перевірку електростанції в Ладижині
Наступна публікаціяЦьогоріч у Вінниці планують завершити утеплювати сім дитячих садочків