У Вінниці міська рада відповіла на петицію щодо встановлення пам’ятника Івану Богуну

У Вінниці міська рада відповіла на петицію щодо встановлення пам'ятника Івану Богуну. Нагадаємо, що з даною петицією до міської ради звертався вінничанин Іван Соляр. На дану петицію Вінницька міська рада надала відповідь.

"У 2000-х роках було розроблено передпроектні пропозиції реконструкції кінотеатру «Росія» під кіноконцертний комплекс зі спорудженням монументу державного значення Івану Богуну (на місці історичної битви) з реконструкцією еспланади сходів та перехрестя на площу ім. Богуна (транспортна розв’язка в двох рівнях; підземний паркінг; музейно-виставковий центр).

На цей час почато розроблення альтернативного варіанту – комплексної концепції забудови земельної ділянки, обмеженої вулицями Соборною, Магістратською та Визволення, з урахуванням спільних інтересів територіальної громади м. Вінниці та приватних інвесторів (наразі не затверджена).
Процедура спорудження архітектурно-скульптурного комплексу повинна відповідати вимогам Порядку спорудження (створення) пам’ятників і монументів (затверджений Наказом Держбуду України 30.11.2004 р. № 231/806, зареєстрований у Міністерстві юстиції України 15.12.2004 р. за № 1588/10187).

Клопотання про спорудження пам’ятників державного значення порушуються перед місцевими органами виконавчої влади підприємствами, установами, організаціями та об’єднаннями громадян, до вказаного клопотання додаються наступні документи:
– обґрунтування доцільності спорудження пам’ятника;
– історична довідка Національної академії наук України щодо національного значення події або особи, запропонованих до увічнення за зверненнями відповідних підприємств, установ, організацій та об’єднань громадян;
– погодження з органами місцевого самоврядування питання спорудження (створення) пам’ятника (монумента), місця його встановлення з урахуванням генерального плану населеного пункту, іншої містобудівної документації, планування та забудови, що історично склались;
– фінансово-економічне обґрунтування вартості спорудження (створення) пам’ятника (монумента);
– зазначення джерел фінансування.

Обласна державна адміністрація (управління культури і мистецтв) не пізніше ніж за півтора роки до запланованої дати встановлення пам’ятника подає Кабінету Міністрів України пропозиції щодо спорудження пам’ятника.
Кабінет Міністрів України приймає рішення про спорудження відповідного пам’ятника державного значення; Міністерство культури України проводить конкурс на кращу проектну пропозицію пам’ятника (монумента) в порядку, визначеному Постановою Кабінету Міністрів України від 25.11.1999 р. № 2137 «Про затвердження Порядку проведення архітектурних та містобудівних конкурсів».
Станом на 04.02.2020 р. клопотання щодо встановлення у м. Вінниці пам’ятника Івану Богуну із пакетом вищевказаних документів до виконавчих органів Вінницької міської ради не надходило. " – йдеться у відповіді на петицію. 

Попередня публікаціяПро корона-вірус та епідемію грипу розповіли фахівці у Вінниці. ВІДЕО
Наступна публікаціяУ Вінниці розробили дорожню карту для безхатченків