На Вінниччині рівень захворюваності на грип перевищив епідпоріг

На Вінниччині рівень захворюваності на грип перевищив епідпоріг. Про це повідомляє Вінницький обласний лабораторний центр МОЗ України.  ДУ «Вінницький ОЛЦ МОЗ України» спільно з Департаментом охорони здоров’я облдержадміністрації здійснюється постійний моніторинг стану захворюваності на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції. 

На 5-му тижні 2020 року у Вінницькій області спостерігається високий рівень інтенсивності захворюваності на грип та ГРВІ, що складає 890,4 випадків на 100 тис. нас. та є на 23,0 % вищим середньобагаторічного порогового рівня.

Впродовж тижня за медичною допомогою з приводу ГРВІ звернулось 13831 особа, серед захворілих 8824 (63,8 %) дитини. Було госпіталізовано 688 осіб в т. ч. 559 дітей. Летальних випадків не зареєстровано.

Найвищі рівні захворюваності на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції реєструвались у Жмеринському, Козятинському, Калинівському, Могилів – Подільському, Томашпільському, Тульчинському та Тиврівському районах.

Всього по області рішеннями територіальних комісій ТЕБ та НС закрито 170 шкіл та 31 дитячий садочок у 21 районі.

З початку епідемічного сезону у вірусологічній лабораторії ДУ «Вінницький ОЛЦ МОЗ України» методом люмінесцентної мікроскопії досліджено матеріал від 11 осіб. Отримано 2 позитивні результати на вірус парагрипу, 3 на вірус грипу А та 2 на аденовірус. Методом ПЛР досліджено 55 зразків матеріалу, отримано 1 позитивний результат на вірус грипу типу А H3 та 27 позитивних на вірус грипу типу А H1.

Для проведення специфічної профілактики грипу в цілому по області відібрано 19008 осіб з групи ризику. З початку епідемічного сезону щеплено 13944 особи.

 

Попередня публікаціяМинулого року у місті капітально відремонтували 42 ліфта у багатоповерхівках
Наступна публікаціяСкільки мільярдів отримає Вінниччина на освіту. ВІДЕО