У Вінниці підземні ходи нагадують про своє існування. ФОТОРЕПОРТАЖ

У Вінниці підземні ходи нагадують про своє існування. Дослідники спільноти Тіні Вінниці знову натрапили на залишки підземних ходів. Так в одному з закинутих будинків в центрі міста у підвальному приміщені була знайдена замурована підземка арка. Її раптово виявили дослідники під час досліджень підвалу, який довгий час був недоступний. На ньому помітні сліди того, що арку вже намагались відкрити.

Невелика цегляна перегородка відділяє тунель. За ним помітні завали будівельного сміття та доски, якими перекритий хід.

 

Він йшов у напрямку вулиці князів Коріатовичів у бік житлового будинку, але ймовірно через обвал у подвір'ї даної будівлі був замурований та засипаний різним будівельним сміттям.  Місцеві жителі не раз розповідали, про те, що в районі вулиці Коріатовичів ведуть підземні магістралі у різному стані його збереження.

Після першого огляду підвального приміщення стало помітно, що будівля складається з бутового фундаменту та масивного на той час перекриття зі швелерів виробництва Юзівського металургійного заводу, нині Донецького. За розмірами цегла арки є дореволюційною, вона вимурована двома рядами. Її висота складає близько двох метрів, шириною 1,5 метра, а довжина залишків тунелю складає не більше метра.

Нагадаємо, що цей будинок раніше належав батькам відомого вінничанина Боруха Львовича, але час змінився і будівля є аварійною та закинутою, проте підвальна частина виконана дуже надійною. Ймовірно цим підземним ходом можна було дістатися до річки.

Попередня публікаціяУ Вінниці біля 45-го заводу на пішохідному переході збили чоловіка. ФОТО
Наступна публікаціяНа Вінниччині порахують диких тварин