Роман «Капкан» про складну долю людей що відстоюють національну ідею. Відео

23 січня в бібліотеці ім. К. А. Тімірязєва презентували роман Олександра Дмитрука «Капкан». Роман «Капкан» що вийшов на початку цього року, піднімає складну тему національної свідомості. За словами автора, деякіх персонажів, політичних діячів зможуть упізнати в сюжеті люди, які вели активне суспільне життя у роки описувані в романі. У ньому розповідається про долю військових розвідників 1990-х років, які сприйняли за честь служіння незалежній Україні, а хто погодився – виявився згодом незатребуваним. Одним із таких і є головний герой книги Тимофій Гетьманчук. Колишній УБОЗовець, прихильник Помаранчевого майдану опинився на узбіччі. Автор твору хоче зрозуміти, чому тих, хто відстоював національну ідею, постійно цькують і доки це триватиме?

Олександр Микитович Дмитрук – вінницький краєзнавець, письменник, кіносценарист, кореспондент Національної радіокомпанії України у Вінницькій області, заслужений журналіст України. Народився О. Дмитрук 6 лютого 1957 року на Вінниччині (с. Лука Мелешківська). Закінчив історичний факультет Вінницького державного педагогічного університету ім. М. Коцюбинського. Працює в засобах масової інформації з 1984 року. Член Національної Спілки журналістів України та правління обласної організації журналістів. 

О. М. Дмитрук удостоєний обласних журналістських премій імені Костянтина Гришина та імені Олександра Гетьмана (двічі). Лауреат премії Національної спілки журналістів України «Золоте перо» та переможець конкурсу «Журналіст року», отримав Гран-прі міжнародного конкурсу в номінації «Відродження нації». Двічі нагороджений «Золотою медаллю української журналістики». У 2014 році йому присвоєно почесне звання «Заслужений журналіст України».

На літературній царині дебютував 2007 року з історичним романом у двох книгах «Тризна» («Звитяга» – про славного козацького ватажка Северина Наливайка, «Лицар» – про героїчну постать брацлавського полковника Данила Нечая).

Олександр Дмитрук відомий читачам як автор історичних романів «Честь і плаха», «Іван Богун – полковник», «Отаман Яків Шепель», «Офіцер», «Страх Господній», детективу «Сліди на Печерську», пригодницьких романів «Золотий вовк», «Свій – чужий», «Чорна берегиня», «Позивний «Богомол»», «Замах на Петлюру», «Зело». Літературний доробок О. Дмитрука складає 12 романів, є ще оповідання та есе.

 

Попередня публікаціяВінницькі оперативники затримали підозрюваного у вбивстві погребищенського пенсіонера у Києві
Наступна публікаціяЧоловік без прав і нетверезий керував автомобілем