Директора лісомисловського господарства підозрюють в розтраті держмайна та підробленні документів

Прокуратура Вінницької області повідомила про підозру посадовцю, директору одного з лісомисливських господарств області, який вчинив розтрату державного майна на суму понад 200 тисяч гривень та підробив офіційні документи. Таким чином директор вчинив кримінальні правопорушення, передбачені ч. 2 ст. 366, ч. 4 ст. 191  КК України. 

На даний час, в суді, вирішуватиметься питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу.   

 Кримінальне провадження розслідується слідчими територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого в місті Хмельницькому та перебуває на постійному контролі керівництва прокуратури Вінницької області. 

Довідково: ч. 2 ст. 366 КК України – Службове підроблення,- карається позбавленням волі на строк від двох до п'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, зі штрафом від двохсот п’ятдесяти до семисот п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

ч. 4 ст. 191  КК України – Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем,- карається позбавленням волі на строк від п'яти до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Примітка: Відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду, повідомляє пресслужба прокуратури Вінницької області.

 
Попередня публікаціяУ Вінниці розроблено 10 проектів з розвитку туризму в рамках хакатону. ФОТО
Наступна публікаціяУ Вінниці презентували виставку «Українське військо: 1917–1921»