У Вінниці поліція провела рейд з протидії незаконного продажу алкогольних напоїв неповнолітнім. ФОТО

 У Вінниці поліція провела рейд з протидії незаконного продажу алкогольних напоїв неповнолітнім. Про це повідомляє відділ комунікації поліції. 

10 січня працівники сектору ювенальної превенції Вінницького відділу поліції спільно з дитячими омбудсменами, працівниками Вінницького міського центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді та з представником Ради підприємців при міському голові провели профілактичний рейд по закладах торгівлі міста. Під час рейду зафіксовано два випадки продажу дітям алкогольних напоїв та тютюнових виробів. 

За словами начальника сектору ювенальної превенції Володимира Борищука, заходи проводились з метою перевірки дотримання продавцями торгових точок вимог законодавства щодо заборони продажу дітям слабоалкогольних, алкогольних напоїв та тютюнових виробів.

Загалом перевірено 10 закладів, з яких в двох зафіксували факти продажу слабоалкогольних напоїв неповнолітнім. Враховуючи профілактичний характер заходу, до адміністративної відповідальності продавців не притягували. Їх застерегли про недопустимість подібних випадків та відповідальність, яка настає за продаж неповнолітнім алкогольних напоїв відповідно до ч. 2 ст. 156 КУпАП. 

Поліція звертається до громадян не бути байдужими і обов'язково повідомляти про факти незаконного продажу дітям алкоголю і тютюну. Будьте певні, що поліцейські перевірять усі звернення і, в разі виявлення порушень закону, негайно відреагують. 

Попередня публікаціяПоліція затримала підозрюваних у пограбуванні поштового відділення у Могилів-Подільському
Наступна публікаціяВінничанин Дмитро Щербина посів перше місце у міжнародному турнірі з шахів