Вінницькі ФОПники можуть продати товари державним підприємствам через «Прозоро – маркет». Відео

Систему закупівель, через електронний торгівельний майданчик, для державних кампаній у підприємців, пояснювали сьогодні, 10 січня, у Вінниці. Експертами виступили, директор Департаменту регіонального розвитку та міжнародного співробітництва Вінницької ОДА Володимир Мережко та представниця ГО «Результат» Юлія Грига.

За словами Володимира Мережко, «Прозоро-маркет» це перший державний онлайн магазин, який працює за принципом магазину «Розетка».  У ньому споживач, в данному випадку державна компанія заходить на платформу, обирає перелік товарів з зазначеними цінами і державний замовник отримує можливість придбати невеликі партії типових товарів як у звичайному інтернет магазині.

«Постачальникам «Прозоро – маркет» допомагає заощадити ресурси на участь у тендерах. Достатньо лише один раз пройти реєстрацію та продавати відповідну продукцію в категорії.  Для чого потрібен «Прозоро – маркет» в першу чергу для того щоб робити закупівлі на допорогові суми, тобто до 200 000 тисяч гривень ефективнішими на території Вінницької області», – розповідає Володимир Мережко.

За словами, директора Департаменту регіонального розвитку, тепер не треба буде зля подібного роду закупівель збирати тендерний комітет, оформлювати купу паперів як підприємцям так і державним компаніям, адже документ, контракт сформується автоматично за підтримки «Прозоро –маркету». Отже усі сторони зекономлять час та кошти. Також, він зазначає, що можливість брати участь у подібних закупівлях для підприємців Вінниці та області стане додатковим важелем для розвитку місцевого бізнесу.

«По Вінницькій області через «Прозоро – маркет», станом на вчора, було проведено лише тринадцять закупівель. Закуповували шість одиниць комп’ютерного обладнання, п’ять закупівель канцтоварів і дві бензин, тобто зараз стало набагато простіше приймати участь. Підприємець якій офіційно зареєстрований, може один раз пройти кваліфікацію, тобто підтвердити що він дійно є, дійсно зареєстрований і в якій він групі. Цього достатньо щоб можна було продавати замовникам», – каже представниця ГО «Результат» Юлія Грига.

За словами Юлії Григи, податися продавати в «Прозоро-маркет» можуть усі підприємці не залежно від того коли зареєстровані, в планах розробників також включення до переліку товарі і послуг та робіт, але на сьогодні такої можливості немає.

 

Попередня публікаціяНа Вінницькому вокзалі патрульні виявили дівчину без свідомості
Наступна публікаціяНа Вінниччині на гарячому затримали ревізора Укрзалізниці з хабарем