Не обов’язково подорожувати до Італії, щоб скуштувати справжню піцу. Доторкнутися до італійської кулінарної традиції можна і вдома, приготувавши смачну та вишукану страву. Пропонуємо вам чудовий рецепт — піца з куркою та грушею на основі ніжного вершкового соусу альфредо, доповнена сиром дорблю та волоськими горіхами.
Інгредієнти для піци:
- 150 г курячих стріпсів
- 7 г живих пресованих дріжджів
- 100 мл води
- ½ ч. л. цукру
- ⅓ ч. л. солі
- 1 ст. л. оливкової олії
- 190 г борошна
- 20 г масла
- сіль за смаком
- ½ груші
- 50 г сиру дорблю
- 10 г волоських горіхів
Інгредієнти для соусу:
- 1 ч. л. оливкової олії
- 1 зубчик часнику
- 125 мл вершків
- 50 г пармезану
Покроковий рецепт:
- Для приготування тіста розчиніть дріжджі у теплій воді (100 мл). Додайте цукор і сіль, ретельно перемішайте.
- Додайте оливкову олію, просіяне борошно та замісіть тісто. Вимішуйте протягом 5 хвилин, накрийте рушником та залиште на 40 хвилин для вистоювання в теплому місці.
- Для соусу обсмажте подрібнений часник в оливковій олії протягом кількох секунд.
- Додайте вершки та перемішайте.
- Натріть пармезан та додайте його до соусу. Варіть на повільному вогні, постійно помішуючи, поки соус не загусне.
- Поріжте курячі стріпси на бажані частини.
- Обсмажте курку на розтопленому маслі до золотистої скоринки, посоліть за смаком.
- Наріжте грушу на тонкі кружальця.
- Розкачайте тісто до діаметра 28 см, змастіть його соусом альфредо. Викладіть курку, грушу та натертий сир дорблю.
- Запікайте піцу в розігрітій до 240°C духовці протягом 7 хвилин. Перед подачею посипте подрібненими волоськими горіхами.