Не обов’язково подорожувати до Італії, щоб скуштувати справжню піцу. Доторкнутися до італійської кулінарної традиції можна і вдома, приготувавши смачну та вишукану страву. Пропонуємо вам чудовий рецепт — піца з куркою та грушею на основі ніжного вершкового соусу альфредо, доповнена сиром дорблю та волоськими горіхами.

Інгредієнти для піци:

  • 150 г курячих стріпсів
  • 7 г живих пресованих дріжджів
  • 100 мл води
  • ½ ч. л. цукру
  • ⅓ ч. л. солі
  • 1 ст. л. оливкової олії
  • 190 г борошна
  • 20 г масла
  • сіль за смаком
  • ½ груші
  • 50 г сиру дорблю
  • 10 г волоських горіхів

Інгредієнти для соусу:

  • 1 ч. л. оливкової олії
  • 1 зубчик часнику
  • 125 мл вершків
  • 50 г пармезану

Покроковий рецепт:

  1. Для приготування тіста розчиніть дріжджі у теплій воді (100 мл). Додайте цукор і сіль, ретельно перемішайте.
  2. Додайте оливкову олію, просіяне борошно та замісіть тісто. Вимішуйте протягом 5 хвилин, накрийте рушником та залиште на 40 хвилин для вистоювання в теплому місці.
  3. Для соусу обсмажте подрібнений часник в оливковій олії протягом кількох секунд.
  4. Додайте вершки та перемішайте.
  5. Натріть пармезан та додайте його до соусу. Варіть на повільному вогні, постійно помішуючи, поки соус не загусне.
  6. Поріжте курячі стріпси на бажані частини.
  7. Обсмажте курку на розтопленому маслі до золотистої скоринки, посоліть за смаком.
  8. Наріжте грушу на тонкі кружальця.
  9. Розкачайте тісто до діаметра 28 см, змастіть його соусом альфредо. Викладіть курку, грушу та натертий сир дорблю.
  10. Запікайте піцу в розігрітій до 240°C духовці протягом 7 хвилин. Перед подачею посипте подрібненими волоськими горіхами.
Попередня публікаціяАстрологічний прогноз для знаків зодіаку на вівторок
Наступна публікаціяМед і здоров’я: коли користь може перетворитися на шкоду