В Україні почався Різдвяний піст за новим стилем. Щоправда, правила харчування залишаться колишніми. Віряни не вживають м’яса, яєць і молочних продуктів. Так повелось, що пісних днів в українській традиційній кухні більше ніж тих, коли можна їсти м’ясо.
Головне змінитись духовно, кажуть священники
Правила харчування у піст важливі, кажуть священослужителі. Та головне, все ж намагатись змінитись духовно.
“Це спокуси, це наші залежності, наші пвені погані вчинки, і трансформувати, точніше реформувати себе в бік добра, в бік Господа. Кожен може по-різному реформувати, хтось говорить погані слова, хтось має погані звички паління і так далі і це можна трансформувати”, – каже священник ПЦУ Михайло Омелян.
Різдявяний піст триватиме 40 днів. З 15 листопада і до 24 грудня. На новоюліанський календар вже перейшли 99 відсотків вірян Православної церкви України.