“Що приготувати на вечерю?” — знайома дилема? Маємо для вас простий, швидкий і смачний рецепт шніцеля з індички. Ці шніцелі виходять великими, із золотистою скоринкою та ніжними всередині. На кожен з них потрібно всього 6-8 хвилин. Додайте легкий салат або улюблений гарнір — і вечеря готова! До речі, шніцелі можна приготувати заздалегідь: вони чудово підійдуть для бутербродів чи перекусів протягом дня. Рекомендую також спробувати рецепт віденського шніцеля зі свинини.
Інгредієнти
- 400-500 г філе індички
- ½ ч. л. солі
- ¼ ч. л. перцю
- 3 яйця
- 8 ст. л. пшеничного борошна
- 8 ст. л. панірувальних сухарів
- 200 мл олії
Крок 1
Підготуйте філе індички, зачистивши його від плівок і нарізавши вздовж на шматочки завтовшки 1-1,5 см. Промокніть паперовим рушником, щоб м’ясо було повністю сухим.
Крок 2
Розкладіть філе на дошці, накрийте харчовою плівкою та відбийте кулінарним молоточком до товщини 3-4 мм. М’ясо має трохи просвічуватися, але старайтесь не пошкодити його. Посоліть і поперчіть за смаком.
Крок 3
Збийте в мисці 3 яйця до однорідної маси. На дві окремі тарілки висипте по 8 ст. л. борошна і панірувальних сухарів. Обваляйте кожен шніцель у борошні, потім у яйці, а далі — в сухарях.
Крок 4
Налийте на сковороду 200 мл олії, добре розігрійте її на середньому вогні і смажте шніцелі по 3-4 хвилини з кожного боку до золотистої скоринки. Готові шніцелі викладайте на паперовий рушник, щоб прибрати зайву олію.