Лицарський турнір на честь Героя Небесної Сотні Максима Шимка, який віддав своє життя за незалежність України, став уже традиційним для Вінниці. Захід присвячений не тільки пам’яті Максима, а й усім Героям, що загинули, захищаючи нашу країну.

Цьогоріч турнір був масштабнішим, адже вперше відбувся на центральній площі міста. «Приємно, що багато людей, особливо дітей, які цікавляться історією та приходять на цей захід, – ділиться Зоя Семенівна, мати Максима Шимка. – До турніру долучилися десять шкіл, а також Байраківська школа, де Максим навчався в старших класах».

У лицарських двобоях взяли участь 25 спортсменів із шести міст України, і видовищні поєдинки в центрі міста зібрали чимало глядачів. Цікаво, що серед учасників було багато дівчат, які змагалися не тільки між собою, а й із чоловіками.

Вінничанка Марія, учасниця турніру, вже шість років займається лицарськими боями. Раніше вона захоплювалася карате та рукопашним боєм, але знайшла себе саме в цьому спорті.

«Це мій другий турнір. Спочатку було трохи страшно, а зараз вже ні», – каже інша учасниця з Вінниці, Софія, яка додає, що спорядження лицаря може важити від 20 до 30 кілограмів. Її інтерес до цього виду спорту виник завдяки захопленню історією та фентезі.

Анастасія, учасниця з Житомира, розповідає, що займається лицарськими боями з 2018 року. «Цей вид спорту офіційний, але не олімпійський. Ми маємо змагання на міжнародному та світовому рівнях, просто ще не маємо достатньої уваги до нього», – ділиться вона. Хоча змагатися з чоловіками складніше через їхню силу, дівчина запевняє, що це не викликає страху.

Окрім боїв, на турнірі відбувся благодійний аукціон та ярмарок, де можна було знайти безліч товарів та їжі. Особливо вирізнялися вінницькі школи зі своїми ятками, які пахли смаколиками, а продавці радо запрошували гостей до покупок.

Втім більше дивіться на світлинах:

 

 

Попередня публікаціяФотовиставка “Хроніки евакуації” відкрилась у Вінницькій міськраді
Наступна публікаціяЯкою буде погода у Вінниці 20 жовтня