Гарбузові пундики – чудові смаколики, які потішать вас і ваших близьких. Їхній м’який, ніжний смак з легким пряним ароматом робить їх ідеальними для будь-якої пори року, особливо – в осінній сезон.

Гарбуз – символ осені і його можна використовувати не лише для приготування супів чи запіканок, а й для створення смачних десертів. Записуйте цікавий рецепт приготування гарбузових пундиків.

Інгредієнти

  • молоко 150 мл
  • цукор 120 г
  • дріжджі 25 г
  • пюре гарбузове 250 г
  • масло вершкове 50 г
  • цукор ванільний 2 пакетики
  • сіль
  • кориця 1 пакетик
  • яйце 3 шт.
  • борошно 480 г
  • олія

Приготування:

  • Почистьте гарбуз від шкірки й насіння, наріжте кубиками і відваріть з дрібкою кориці та ванільним цукром до м’якості. Це приблизно 10-15 хвилин.
  • Подрібніть його до пюреподібної консистенції блендером або пропустіть через сито.
  • В теплому молоці розчиніть дріжджі, цукор і 100 г борошна. Залиште на 10-15 хвилин.
  • В окремій мисці змішайте гарбузове пюре, яйце, 2 жовтки, решту цукру та ванільний цукор. Потім додайте опару.
  • Почніть поступово вводити решту борошна, замішуючи тісто. Воно має бути м’яким і трохи липким.
  • Наприкінці додайте вершкове масло кімнатної температури і вимішуйте тісто ще 10-15 хв. За потреби можна додати ще трохи борошна.
  • Накрийте тісто рушником і залиште підходити в теплому місці на 1-1,5 години, доки об’єм не збільшиться вдвічі.
  • Після того, як тісто підніметься, розкачайте його на посипаній борошном поверхні товщиною близько 1 см.
  • Виріжте круги за допомогою склянки чи форми, а в центрі зробіть невеликий отвір. Залиште пундики на 30 хв підійти.
  • Розігрійте олію в глибокій пательні чи фритюрниці.
  • Смажте пундики на середньому вогні по кілька штук одночасно до золотавого кольору приблизно по 2-3 хв з кожного боку.
  • Викладіть їх на паперовий рушник, щоб позбутися зайвої олії.
  • Ще гарячі пундики обкатайте в суміші цукру й кориці.

Смачного!

Попередня публікаціяАстрологічний прогноз для знаків зодіаку на сьогодні
Наступна публікаціяУ Вінниці стартував Всеукраїнський конкурс на кращий архетип надмогильного знаку для військових поховань