Як повідомило Міністерство економіки України, з початку 2024 року вже було закуплено понад 400 автобусів для школярів через платформу Prozorro Market. Серед них 30 автобусів призначено для Вінниччини.

Закупівлі проводилися через електронний каталог Prozorro Market, який адмініструє державна установа «Професійні закупівлі».

Серед регіонів-лідерів за кількістю закуплених автобусів також:

  • Київщина — 42;
  • Дніпропетровщина — 34;
  • Одещина — 27;
  • Запорізька область — 26.

У Мінекономіки зазначають, що до кінця року планується придбати понад 500 шкільних автобусів.

«В рамках програми «Зроблено в Україні» ми працюємо над підтримкою вітчизняного машинобудування. Завдяки ініціативі «Шкільний автобус» близько десяти тисяч працівників мають робочі місця та стабільний дохід. Виготовлення автобусів залучає понад 200 українських підприємств — виробників та суміжних компаній з різних регіонів країни. Таким чином, програма сприяє зміцненню промислового потенціалу та економічному розвитку регіонів», — зазначила Перша віцепрем’єр-міністерка України, Міністерка економіки Юлія Свириденко.

Додатково:

Державна програма «Шкільний автобус» реалізується спільно Міністерством економіки та Міністерством освіти в рамках політики «Зроблено в Україні», ініційованої Президентом України Володимиром Зеленським.

Попередня публікаціяЩо робити молоді з окупації, щоб отримати українські документи?
Наступна публікаціяЗ 21 по 25 жовтня на Пирогова частково обмежать рух транспорту