В’ячеслав Горегляд, ветеран із Липовця, Вінницької області, став одним із переможців конкурсу «Роби своє» від фонду «МХП-Громаді». Після служби в ЗСУ та реабілітації він разом зі своєю дружиною Інною вирішив відновити та розвинути родинний бізнес – ательє-студію «Черешня», що спеціалізується на виготовленні вишиванок та інших вишитих виробів.

До початку повномасштабної війни В’ячеслав уже працював у цій сфері, проте через службу у складі 59 мотопіхотної бригади імені Якова Гандзюка був змушений залишити справу. Після поранень та звільнення за станом здоров’я він повернувся до Липовця, де разом із дружиною вирішив реалізувати давню мрію – виготовляти вишивані речі.

Завдяки перемозі в конкурсі «Роби своє» родина Гореглядів придбала нову вишивальну машину, що дозволить створювати більш складні та якісні вироби. За словами В’ячеслава, їхнє ательє виготовляє вишиванки за індивідуальними замовленнями, а кожен виріб створюється з особливою увагою до деталей. Під час роботи з клієнтами Інна Горегляд приділяє індивідуальний підхід кожному замовленню, а виготовлення однієї вишиванки триває до трьох днів.

Окрім задоволення від стабільного доходу, В’ячеслав відчуває місію у своїй справі – зберігати українські традиції, мову та звичаї через вишитий одяг, який, за його мрією, українці носитимуть не лише на свята, а й у повсякденному житті.

Фонд «МХП-Громаді» також підтримує ветеранів через програму #МХП_Поруч, спрямовану на розвиток їхніх підприємницьких проєктів.

Попередня публікаціяЯк підкреслити природну красу: Золоті правила макіяжу
Наступна публікаціяЗа останню добу росія втратила понад 1400 своїх військових