У центрі Іллінців завершили реконструкцію великого дитячого майданчика, який тепер має сучасне м’яке покриття. Проєкт було реалізовано завдяки співфінансуванню в рамках конкурсу «Час діяти, Україно!» від благодійного фонду «МХП-Громаді».

Конкурс «Час діяти, Україно!» має на меті підтримку важливих соціальних ініціатив у громадах через фінансову допомогу. Він проводиться компанією МХП у 13 областях України і спрямований на розв’язання соціальних проблем, що виникають у зв’язку з війною. Участь у конкурсі можуть брати органи місцевого самоврядування, комунальні установи, підприємства, освітні та медичні заклади, а також громадські об’єднання.

Міський голова Іллінців Володимир Ящук пояснив, що головною метою оновлення майданчика було подарувати дітям трохи радості в цей непростий час. Адже майданчик, який був встановлений у 2011 році за кошти міської ради та депутатів, за час експлуатації став непридатним для ігор.

«Ми облаштували нове покриття та відновили всі спортивні тренажери для дітей. Підлога дуже дороговартісна, оскільки це найсучасніший матеріал, який ми замовили в Києві. Фірма виготовила його спеціально під наш майданчик», — зазначив він.
Голова громади поділився, що загальна вартість проєкту склала 500 тисяч гривень. Половину цієї суми виділили з місцевого бюджету, а решту вдалося залучити завдяки перемозі в конкурсі «Час діяти, Україно!» та підтримці компанії «Люсдорф».

На відкритті оновленого дитячого майданчика були присутні представники влади, бізнесу, а також багато дітей і дорослих. Іллінецькі діти урочисто перерізали стрічку нового місця для ігор, після чого привітали присутніх співами та танцями. Місцева громада висловила подяку представникам бізнесу за підтримку.

«Ми знаходимося на відкритті проєкту «Час діяти». Це чудово облаштований дитячий майданчик, і як ви бачите, тут багато дітей, які сміються та задоволені», — підкреслив Володимир Романюк, регіональний директор центрального регіону Вінницького Хабу МХП.

Проєкти з облаштування та реконструкції дитячих майданчиків є одними з найпопулярніших серед заявок на конкурсі «Час діяти, Україно!», зазначає менеджерка соціальних проєктів благодійного фонду «МХП-Громаді» Тетяна Поліщук.

«Проєкт “Час діяти” ми реалізуємо вже багато років і маємо гарну практику. Щовесни ми оголошуємо конкурс, до участі в якому запрошуємо громади та комунальні установи. Вони подають заявки на покращення у своїх містах. У цьому випадку Іллінці звернулися з проханням допомогти з облаштуванням дитячого майданчика та заміною покриття. Їхній підхід виявився дуже вдалим, адже вони не лише забезпечили співфінансування, але й залучили ще одного інвестора — компанію “Люсдорф”. Реалізація проєкту дуже успішна: майданчик яскравий і справді потрібний. Хоча деякі кажуть, що такі проєкти не на часі через війну, адже більше уваги має приділятися війську. Але ж нашим дітям також потрібна здорова психіка», — наголосила Тетяна Поліщук.

Мешканка Іллінців Олена разом із донькою Настею завітали на відкриття оновленого майданчика. Місце дуже сподобалося як мамі, так і дівчинці.

«Дуже подобається! Подивіться, скільки дітей, як усе гарно. Для дітей це просто чудово, що вони можуть прийти сюди і погратися», — поділилася пані Олена.

Хлопчик, на ім’я Марк з радістю продемонстрував свої улюблені гойдалки та зауважив, що нове покриття дуже м’яке — якщо впасти, буде не боляче.

   

Попередня публікаціяKOZAK SYSTEM запалить Тростянець: Концерт у Парковій зоні 11 жовтня
Наступна публікаціяРада підтримала законопроект про легалізацію повернення військових, що залишили частини