Незабаром у Вінницькій області розпочнеться новий сезон наймасштабніших учнівських змагань «Пліч-о-пліч. Всеукраїнські шкільні ліги». Реєстрація на другий сезон вже стартувала. Ця ініціатива, запущена за підтримки президента України Володимира Зеленського, охоплює всю країну, включно з Вінниччиною.

Як повідомила перша заступниця начальника Вінницької ОВА Наталя Заболотна під час брифінгу 7 жовтня, у новому сезоні учасників очікують п’ять етапів змагань, які триватимуть десять місяців. Вони проходитимуть на рівнях від шкільного до всеукраїнського. У цьогорічній програмі змагань школярі випробовуватимуть свої сили у семи видах спорту: баскетбол, волейбол, футзал, спортивне орієнтування, черлідинг, а також нові дисципліни — гандбол і регбі-5.

Минулого року участь у змаганнях на Вінниччині взяли понад 15 тисяч учнів, сформувавши 1932 команди. Область увійшла в трійку найкращих на всеукраїнському рівні. Особливі здобутки показали команда “Лисиці” з Бершаді, яка перемогла у волейболі серед юнаків, і команда барського ліцею №4, яка стала бронзовим призером у баскетболі. Переможці отримали в нагороду подорож до Буковелю.

Заболотна наголосила, що важливим є не лише перемога, а й сама участь у змаганнях, адже це чудова можливість для школярів удосконалити свої навички, взяти участь у тренувальному процесі та спробувати себе у нових видах спорту. Вона закликала всі школи активно долучатися до змагань і реєструвати свої команди до 30 жовтня 2024 року.

Попередня публікаціяТрубочки з лавашу на сніданок
Наступна публікаціяЗа якими адресами у Вінниці сьогодні ремонтуватимуть мережі