У Вінниці пішов з життя видатний науковець, академік інженерних наук України, професор Вінницького національного технічного університету Володимир Осадчук.

Про це повідомили в університеті.

Колектив ВНТУ з глибоким сумом сповіщає, що 25 вересня помер один із засновників спеціальностей у радіоелектронному напрямку, доктор технічних наук, професор та заслужений діяч науки і техніки України Володимир Степанович Осадчук.

Для тисяч студентів він залишався улюбленим викладачем. Талановитий вчений є автором понад 900 наукових праць і членом редколегії багатьох наукових журналів в Україні та Прибалтиці.

Володимир Осадчук пропрацював у ВНТУ майже 60 років, з яких 32 роки був завідувачем кафедри, п’ять років – деканом факультету, а також вісім років – проректором з наукової роботи. Під його керівництвом захистили свої дисертації п’ять докторів та 30 кандидатів технічних наук.

Розроблені ним прилади були представлені на міжнародних виставках в Україні, Угорщині, Румунії, Польщі, Німеччині, Китаї, Індії, В’єтнамі та Сербії, де отримували золоті медалі і схвальні відгуки.

Попередня публікаціяДобірка дозвілля для вінничан на вікенд 27-29 вересня
Наступна публікаціяВінницька Вежа стала виставковим майданчиком для робіт фіналістів VII Всеукраїнського конкурсу імені Натана Альтмана