Україна зайняла 5-те місце у світі за рівнем розвитку цифрових державних послуг за рейтингом Online Services Index, що є частиною міжнародного дослідження E-Government Development Index, яке проводить ООН.

Про це повідомив віцепрем’єр-міністр, міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров. У рейтингу оцінювали 193 країни, перші три місця посіли Південна Корея, Данія та Естонія. Україна випередила багато інших країн і розташувалася на п’ятому місці після Саудівської Аравії.

Федоров зазначив, що ще у 2018 році Україна була на 102-му місці. Таким чином, за шість років країна піднялася на 97 позицій.

— Наше завдання — створити найзручнішу державу в плані надання послуг. Тому всі сервіси орієнтовані на користувача. Цифровізація повністю змінила взаємодію громадян із державою. Електронні послуги замінили паперові й стали невід’ємною частиною життя українців. У застосунку «Дія» вже майже 21 мільйон користувачів, — підкреслив Федоров.

Міністр також нагадав, що у 2019 році міністерство отримало завдання від президента побудувати цифрову державу. За цей час досягнуто значних результатів: Україна стала першою країною, яка прирівняла електронні документи до паперових, і четвертою в Європі, яка запровадила цифрові водійські права. Крім того, реєстрація ФОП у країні — найшвидша у світі, всього за 4 секунди.

— Досвід України в цифровізації державних послуг викликає інтерес в усьому світі. Інші країни прагнуть інтегрувати нашу «Дію». Наша мета — зайняти перше місце в рейтингу до 2026 року, — додав Федоров.

Попередня публікаціяВінницькі акробатки стали срібними призерками Чемпіонату світу
Наступна публікація«Ми сильні, бо разом»: вінничани підтримують оборонців на Покровському напрямку