Вінничан запрошують на прогулянку Сабарівським лісом вздовж «стежки Коцюбинського», яка дозволить не лише помилуватися мальовничими краєвидами, але й дізнатися більше про історію Сабарова.

Про це повідомляється на сайті Офісу туризму Вінниці.

Колоритна природа, багата історія та місцеві звичаї стали джерелом натхнення для письменника Михайла Коцюбинського, який полюбляв працювати у цих краях, подалі від міського гамору. На честь його творчості нащадки назвали частину крутого берега «Скелі Коцюбинського», а одне з місць відпочинку письменника — «Каменем Коцюбинського».

Прогулянка по стежці дозволяє насолодитися красою Сабарівського лісу, відчути могутність Південного Бугу та надихнутися природою, яка зачаровувала Коцюбинського понад півтора століття тому.

Маршрут проходить схилами лісу, неподалік річки Південний Буг. Уздовж «стежки Коцюбинського» встановлено шість інформаційних табличок із короткими відомостями про природу, геологію, гідрологію, а також про Скелю Коцюбинського. Кожна табличка має QR-код для отримання додаткової інформації та онлайн-мапи.

Офіційне відкриття маршруту відбулося 19 вересня, і відтепер прогулянки можна замовляти через Офіс туризму Вінниці. Також маршрут доступний для самостійних відвідувань у будь-який зручний час. Учителів та викладачів, особливо з географії, біології та історії, заохочують проводити тут екскурсії.

Детальніше про маршрут – за посиланням.

Попередня публікаціяГрошова компенсація за «пакунок малюка» зросла до 7689 гривень
Наступна публікаціяНа Вінниччині зняли заборону на вилов раків