Вінницька атлетка Марія Шпатківська та її тренерка Тетяна Дідик були нагороджені орденами княгині Ольги III ступеня за видатні досягнення у спорті. Про вручення високих державних нагород повідомила Перша заступниця Начальника Вінницької обласної військової адміністрації Наталя Заболотна.

Днями Президент України Володимир Зеленський зустрівся з учасниками національної паралімпійської збірної команди України — чемпіонами та призерами ХVII літніх Паралімпійських ігор, що проходили в Парижі. Під час церемонії нагородження, в якій також брали участь Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль і міністр молоді та спорту Матвій Бідний, спортсменів вшанували за їхні досягнення.

Володимир Зеленський, звертаючись до паралімпійців, зазначив:

«Дякую вам за вашу силу, за ваше вміння бути вище за будь-які обставини. І хочу подякувати всій нашій команді України – кожному й кожній, хто працює зі збірною, хто допомагає, хто вас постійно підтримує».

У рамках цієї церемонії срібну призерку з пара легкої атлетики, вінничанку Марію Шпатківську, нагороджено Орденом княгині Ольги III ступеня. Таку ж нагороду отримала і її тренерка Тетяна Дідик.

Наталя Заболотна також привітала спортсменок: «Вітаємо вас, наші неймовірні! Заслужена нагорода! Нехай надихає на нові звершення та перемоги».

Цього року українська команда на Паралімпійських іграх представила 138 спортсменів у 17 видах спорту. Загалом українські паралімпійці здобули 82 медалі: 22 золотих, 28 срібних і 32 бронзові, посівши сьоме місце в загальному заліку та п’яте за кількістю нагород.

Попередня публікаціяМіністерство економіки України запустило серію тренінгів для підприємств переробної сфери: як отримати гранти на розвиток бізнесу
Наступна публікаціяСьогодні на Вінниччині не запланований графік погодинних відключень