В Україні стартує новий проєкт «UA Global: Etsy Start», спрямований на підтримку мікро-, малого та середнього бізнесу. Ініціатива допоможе підприємцям розпочати або покращити продажі на популярній платформі для товарів ручної роботи — Etsy.

У рамках проєкту, 500 українських підприємців будуть відібрані на конкурсній основі та пройдуть спеціалізоване навчання зі створення онлайн-магазину на Etsy. Крім того, учасники отримають менторську підтримку для розвитку продажів і просування своїх товарів на маркетплейсі.

Що отримають учасники «UA Global: Etsy Start»:
  • Стипендії на суму $1000 від Програми USAID «Конкурентоспроможна економіка України»;
  • Сертифікати на $100 для просування товарів на платформі Etsy;
  • Промокоди на логістичні послуги від Укрпошти на загальну суму $10,000, які будуть розподілені між учасниками;
  • Менторську підтримку з питань логістики та митниці.

За словами першої віцепрем’єр-міністерки України — міністерки економіки України, підтримка малого і середнього бізнесу є ключовою для стійкості української економіки.

«Мікро-, малі та середні підприємства створюють дві третини доданої вартості та забезпечують 80% робочих місць. Одна з цілей уряду — допомога бізнесу в освоєнні нових ринків. Завдяки таким ініціативам, як «UA Global: Etsy Start», український бізнес отримує можливість інтегруватися в міжнародні платформи, що не тільки підтримує окремі компанії, а й зміцнює економіку країни», — зазначила міністерка.

Стратегія розвитку МСП на 2024–2027 роки передбачає збільшення кількості експортерів до 35 тисяч, а обсяг експорту планується довести до 60 мільярдів євро, з яких 35 мільярдів євро припадатиме на ЄС. Проєкт «UA Global: Etsy Start» є одним із кроків для реалізації цих амбітних цілей, і прикладом того, як ефективна співпраця з партнерами може підтримати розвиток малого і середнього бізнесу в Україні.

Проєкт «UA Global: Etsy Start» надасть нові можливості українським підприємцям і допоможе зміцнити їх позиції на міжнародному ринку.

Попередня публікаціяВінниця передасть 20 тисяч літрів пального для укріплення фронту
Наступна публікаціяМіністерство економіки України запустило серію тренінгів для підприємств переробної сфери: як отримати гранти на розвиток бізнесу