У Вінниці планується запустити програму підтримки книговидання, яка зосередиться на темах міста та його видатних постатей. Про це повідомили в міськраді.

Програма передбачає фінансову підтримку видання як одномовної, так і багатомовної книжкової продукції для дорослих і дітей. Підтримуватимуться різні жанри, зокрема науково-популярні, художні, довідкові та образотворчі видання.

«Наразі асортимент видань про Вінницю досить невеликий. Частину з цих книжок раніше випускали в рамках Бюджету громадських ініціатив або обласної програми книговидання, але вони не могли потрапити в роздрібну реалізацію. Враховуючи потужну історичну та культурну базу Вінниці, цього явно недостатньо для того, щоб ознайомитися з містом та регіоном повною мірою, особливо у питаннях, які стосуються промоції міста на зовнішні аудиторії в рамках культурних, туристичних чи освітніх заходів. Видання іноземними мовами про місто практично відсутні на ринку», – зазначає директор департаменту маркетингу міста та туризму Олександр Вешелені.

Видавці Вінницької громади зможуть отримати фінансову допомогу на конкурсній основі, за принципом співфінансування. Положення про конкурс планують розробити до кінця року, а проєкт рішення буде винесено на голосування під час сесії міської ради в жовтні.

Попередня публікаціяГончарство для відновлення: про реабілітацію військових на Вінниччині за підтримки програми “МХП Поруч”
Наступна публікаціяУчнівська ініціатива «Вінницькі приваби»: діти створили віртуальну візитівку міста