У селі Морозівка, що входить до Уланівської громади, Волонтерська кухня здобула сертифікат переможця конкурсу «Твори добро». Про це повідомив засновник Благодійного фонду “Український Альянс” Микола Філонов на своїй сторінці у фейсбук. Конкурс започатковано громадською організацією «Ми – Вінничани» та благодійним фондом «МХП-Громаді».
На волонтерській кухні кипить робота: жінки печуть хліб, консервують огірки та сало, а також готують різноманітні смаколики.
«Найбільше ми готуємо хліб, котлети, відбивні, домашню ковбасу, кров’янку та запікаємо сало в печі. Кожного тижня завантажуємо бус для наших хлопців, додаємо воду та інші необхідні речі для облаштування скоб чи мішків», – розповіла кухарка-волонтерка Лариса Линник.
На кухні працюють три жінки, які з перших днів війни готують їжу для військових. Великі короваї випікають у печі, а вимішують тісто вручну у 65-літрових мисках. Один 50-кілограмовий мішок борошна використовують за три заміси, а за вісім місяців цього року вони перемісили вже 42 мішки борошна.
Кухарка-волонтерка Людмила Шлапак розповіла, що військові телефонують, дякують та передають прапори і привітання. Вона з гордістю демонструє прапори, підписані й надіслані захисниками.
«З початку війни ми почали куховарити для хлопців. Щодня готуємо, щоб не пропустити жодної відправки», – каже кухарка Людмила Недоля.
Ініціатор проєкт Волонтерська кухня, Петро Іщук, повідомив, що за кошти проєкту на кухні облаштують коридор і залу плиткою, щоб забезпечити належні умови для волонтерок, які готують їжу для військових ЗСУ.
«Проєкт дуже важливий. Важливо підтримувати будь-яку громадську ініціативу, спрямовану на нашу перемогу і допомогу військовим. Пріоритетом нашої роботи є допомога військовим, членам їх родин та ветеранам. Також важливо підтримувати ініціативи, спрямовані на розвиток громад, що демонструє висока активність у конкурсі «Твори добро», – зазначив Євген Буткевич, голова осередку ГО «Ми-Вінничани» у Хмільницькому районі.