Що може бути приємнішим, ніж провести спекотний літній день біля води? Однак при цьому ваша шкіра зазнає впливу кількох агресивних факторів: високої температури, активного ультрафіолету, а також хлору або солі з води.

Відновлення після такого відпочинку — відповідальна справа. Шкіра потребує дбайливого догляду, щоб уникнути подразнення, лущення та свербежу. OBOZ.UA зібрав поради дерматологів, як правильно доглядати за тілом після купання.

Підготуйте шкіру до відпочинку

Хлор у басейні дезінфікує воду і запобігає поширенню бактеріальних, вірусних та грибкових захворювань. Але він також може подразнювати шкіру і викликати дерматит. Щоб уникнути свербежу та почервоніння, підготуйте шкіру за допомогою захисного крему. Шукайте засоби з гліцерином, оліями чи вазеліном. Ще краще, якщо крем містить диметикон, який утворює захисний бар’єр між хлором та вашою шкірою. Наносьте крем перед тим, як увійти у воду.

Прийміть душ після купання

Багато басейнів вимагають прийняти душ перед купанням, але важливо повторити цю процедуру і після плавання. Не залишайте хлор та сіль на шкірі до повернення додому. Використовуйте теплу або прохолодну воду, щоб уникнути додаткової сухості. Після душу можна нанести зволожувальний крем, щоб почати відновлювати баланс вологи та кислотності шкіри.

Витирайтеся рушником

Після купання може виникнути спокуса просто лягти на рушник і дозволити сонцю висушити вас. Хоча це приємно, але це може призвести до ще більшої сухості шкіри. Тому, вийшовши з води, обмийтеся у душі та відразу витріться рушником. Після цього можна позасмагати, не забуваючи про SPF.

Подбайте про зволоження

Якщо після дня біля води ваша шкіра відчувається сухою, використовуйте зволожувальний крем або мазь з густою формулою. Лосьйону може бути недостатньо. Наносьте засіб перед сном, розподіляючи його від шиї вниз.

Не забувайте про обличчя

Хоча купання зазвичай не викликає висипів на обличчі, воно все ж може зазнавати впливу хлорованої або солоної води. Тому важливо зволожувати обличчя до і після плавання. Використовуйте свій звичайний крем для обличчя одразу після купання та перед сном, щоб відновити шкіру.

Попередня публікаціяСицилійські смаколики: як приготувати аранчині у домашніх умовах
Наступна публікаціяНа Вінниччині відкрили першу «Палату Героїв»