Закликаємо вас як слід насолодитися сезоном полуниці. А коли наїстеся свіжих ягід в задоволення, почніть експериментувати з рецептами. Наприклад, обов’язково приготуйте цей оригінальний полуничний пиріг. Адже на вас чекають особливо хрумка, солодка та рум’яна скоринка, під якою ховається ніжне пухке тісто, просотане начинкою з яскравого полуничного пюре… Одним словом, це — прекрасно.

ІНГРЕДІЄНТИ

Для тіста

Для начинки

Для змащування пирога

КРОК 1
Підігрійте 100 г молока до температури 36-37 градусів. У велику миску додайте 100 г цукру, 30 г розкришених живих дріжджів, 100 г підігрітого молока та перемішайте вінчиком до однорідності. Залиште опару в теплому місці на 15 хв.

КРОК 2
В окремій мисці збийте вінчиком 2 яйця. Збивайте яйця приблизно 2 хв, просто до однорідності, потім додайте їх до опари. Додайте до опари також 150 г розм’якшеного масла, ½ ч. л. солі, та перемішайте. Порціями додайте 640 г просіяного борошна та перемішайте тісто до однорідності.

КРОК 3
Активними рухами, на чистій робочі поверхні, вимісіть тісто не менш як 5 хв. Поверніть його в миску, накрийте рушником та залиште підходити в теплому місці на 50 хв. Воно повинно помітно збільшитися в об’ємі.

КРОК 4
Для начинки: полуницю ретельно помийте, видаліть хвостики та обсушіть. Викладіть ягоди в чашу блендера та перебийте до однорідності. Викладіть полуничне пюре в сотейник, додайте 50 г цукру, перемішайте та проваріть 15 хв на вогні, трішки вищому за середній. Зніміть начинку з вогню та залиште охолоджуватися за кімнатної температури.

КРОК 5
Тісто що підійшло викладіть на робочу поверхню та розкачайте в довгий однорідний пласт, довжиною 90 см. За допомогою силіконової лопатки Змастіть тісто полуничним сиропом.

КРОК 6
Загорніть пиріг: спершу закрутіть пласт рулетом.

КРОК 7
Тепер отриману довгу “ковбаску” згорніть вдвоє та закрутіть кінчики “косичкою”.

КРОК 8
Форму для випікання щедро змастіть олією, викладіть в неї сформований пиріг та залиште тісто підійти в теплі на 20 хв. Тим часом приготуйте суміш для змащування пирога: візьміть 1 яйце та відділіть білок від жовтка. Білок відкладіть, а жовток збийте вінчиком з 20 мл молока.

КРОК 9
За допомогою кулінарного пензлика змастіть пиріг молочно-яєчною сумішшю, присипте зверху 1 ст. л. цукру та випікайте у розігрітій до 180 градусів духовці 45 хв.

Попередня публікаціяГороскоп для знаків зодіаку на вівторок
Наступна публікаціяХарчування та стрес: Чому важливо їсти повільно