Смачнючі, ніжні пиріжки з рисом, яйцем та твердим сиром. Чудова бюджетна страва, яка добре смакує як окремо, так і зі свіженьким борщиком.

Інгредієнти для пиріжків:
пиріжки з рисом
пиріжки з рисом

Тісто:

  • 500 г борошна
  • 200 мл води
  • 1 велике яйце
  • 2 ст. л. олії
  • 1 ч. л. сухих дріжджів
  • 0.5 ст. л. цукру
  • 0.5 г солі

Начинка:

  • 0.5 склянки рису
  • 3 великих яйця
  • 200 г твердого сиру
  • 2 ч. л. вершкового масла (82%)

Рецепт приготування:

Спочатку розчиніть дріжджі у теплій воді з борошном та залиште їх протягом 15-20 хвилин, поки не утвориться шапочка.

У іншій мисці просійте борошно, додайте сіль та цукор і ретельно змішайте.

Додайте до борошна легко вбите яйце та олію, а потім влийте розчинені дріжджі. Ретельно перемішайте ложкою, а потім замішуйте. Тісто має бути трохи липким. Коли воно стане еластичним, залиште його на 1-2 години в теплому місці.

Відваріть яйця протягом 10 хвилин, а рис варіть протягом 15 хвилин. Після варіння додайте до рису вершкове масло, порізані яйця та потертий сир.

Розділіть тісто на 12 рівних частин, розкачайте кожну частинку, а потім додайте в середину столову ложку начинки. Защипніть краї пиріжків.

Випікайте пиріжки протягом 25 хвилин у розігрітій духовці до 180 градусів.

Попередня публікаціяГороскоп для всіх знаків зодіаку на суботу
Наступна публікаціяКозацький табір на озері: активний відпочинок для дітей під Вінницею