Смачнючі, ніжні пиріжки з рисом, яйцем та твердим сиром. Чудова бюджетна страва, яка добре смакує як окремо, так і зі свіженьким борщиком.
Інгредієнти для пиріжків:
Тісто:
- 500 г борошна
- 200 мл води
- 1 велике яйце
- 2 ст. л. олії
- 1 ч. л. сухих дріжджів
- 0.5 ст. л. цукру
- 0.5 г солі
Начинка:
- 0.5 склянки рису
- 3 великих яйця
- 200 г твердого сиру
- 2 ч. л. вершкового масла (82%)
Рецепт приготування:
Спочатку розчиніть дріжджі у теплій воді з борошном та залиште їх протягом 15-20 хвилин, поки не утвориться шапочка.
У іншій мисці просійте борошно, додайте сіль та цукор і ретельно змішайте.
Додайте до борошна легко вбите яйце та олію, а потім влийте розчинені дріжджі. Ретельно перемішайте ложкою, а потім замішуйте. Тісто має бути трохи липким. Коли воно стане еластичним, залиште його на 1-2 години в теплому місці.
Відваріть яйця протягом 10 хвилин, а рис варіть протягом 15 хвилин. Після варіння додайте до рису вершкове масло, порізані яйця та потертий сир.
Розділіть тісто на 12 рівних частин, розкачайте кожну частинку, а потім додайте в середину столову ложку начинки. Защипніть краї пиріжків.
Випікайте пиріжки протягом 25 хвилин у розігрітій духовці до 180 градусів.