Рецепт смачної пісної страви голубців з гречкою та грибами опублікував відомий шеф-кухар Євген Клопотенко.

«Підготувати голубці, залити їх томатним соусом і поставити запікатися – ось моя ідея ідеального обіду або вечері. Цього разу я пропоную приготувати пісні голубці з гречкою та грибами, але вони так смачні та насичені, що мало хто здогадається, що вони без м’яса. Готові голубці можна подати з овочевим салатом, свіжим хлібом та овочевою ікрою, або полити гостренькою аджикою для пекельних вражень», – розповідає Євген Клопотенко.

Важливі поради для вдалої начинки та соусу

Щодо начинки голубців, краще використовувати гречку ядрицю, яку треба запарити. Я особисто заливав її окропом. Якщо є грибний чи овочевий бульйон – це ідеальний варіант.

Для начинки рекомендовано використовувати солодку хрумку моркву, нарізану дрібними кубиками, щоб відчувати текстуру. Щодо грибів, якщо є печериці, то це відмінний варіант. Якщо у вас гливи – теж прекрасний вибір.

Щодо соусу, вам знадобиться томатна паста, змішана з водою. Я також додав трішки цукру, щоб збалансувати смак. Ви можете також використовувати томати пелаті, які добре перебиваються блендером.

Інгредієнти:

 Для голубців:

  • 300 г гречки (+200 мл окропу)
  • 300 г печериць
  • 1 середня капуста білокачанна (приблизно 1700 г)
  • 1 середня морква
  • 2 середні цибулі
  • 5 зубчиків часнику
  • 3 ст. л. олії соняшникової

Для соусу: 

  • 2-3 ст. л. томатної пасти
  • 500 мл води
  • невелика кількість цукру
Приготування:

Велику миску наповніть 300 грамами гречки та залийте її 200 мілілітрами окропу. Потім закрийте тарілку і залиште запарюватися.

Тим часом приступіть до приготування овочевої засмажки. Очистіть моркву та дві цибулі, наріжте їх дрібними кубиками. Печериці помийте, дайте воді добре стекти, та також наріжте їх дрібними кубиками. Почистіть п’ять зубчиків часнику та дрібно посічіть.

Розігрійте сковорідку з трьома столовими ложками соняшникової олії. Спочатку обсмажте цибулю до м’якості, потім додайте моркву, печериці та часник. Обсмажуйте на середньому вогні протягом 10 хвилин, посоліть та періодично помішуйте.

Поки гречка париться, підготуйте капустяні листи. Виріжте кочережку з капусти, закип’ятіть велику каструлю з водою, та після додавання капусти дайте їй прокипіти. Відокремте верхні листи, потім зріжте тверду частину з кожного листа, щоб голубці добре завертались.

Після того, як гречка вбере рідину та запариться до стану аль денте, відкиньте її в друшляк, щоб пішла вся вода. Потім перекладіть гречку в миску, додайте овочево-грибну засмажку та посоліть на смак.

Увімкніть духовку, щоб нагрітися до 180 градусів, та розгорніть голубці. Візьміть капустяний лист, налийте на нього столову ложку начинки, зверніть його та покладіть в форму для запікання щільно один до одного.

Приготуйте соус. У мисці з двома-трьома столовими ложками томатної пасти додайте 500 мілілітрів води з дрібкою цукру, змішайте. Полийте голубці соусом так, щоб він повністю покрив їх. Потім закрийте форму фольгою та поставте в духовку на 1 годину 20 хвилин при температурі 180 градусів у режимі верхнього та нижнього нагріву.

Готові голубці подавайте до столу гарячими. СМАЧНОГО!

Попередня публікаціяГороскоп на суботу для всіх знаків зодіаку
Наступна публікаціяУ Вінниці відбудеться екскурсія виставкою «Вінниця. Україна. Незалежність»