Цей рецепт масляного крему ідеально підходить для прикрашання різної випічки, від простих кексів до багатошарових тортів. Крем може бути використаний навіть для вирівнювання поверхні тортів. Якщо ви новачок, рекомендується спочатку вправлятися з декорування на дощечці чи тарілці, а потім переходити до виробу.
Інгредієнти:
- 180 г м’якого вершкового масла
- 150 г цукрової пудри
- 10 г ванільного цукру
Крок 1: Наріжте 180 г вершкового масла кімнатної температури кубиками та викладіть в миску. За допомогою міксера або кухонного комбайна збивайте масло протягом 5-6 хвилин, щоб наситити його киснем, доки воно не збільшиться в об’ємі та не посвітлішає.
Крок 2: Поступово додавайте до масла 150 г цукрової пудри, продовжуючи збивати масу міксером. Підбирайте цукрову пудру з країв миски, щоб крем став однорідним.
Крок 3: Додайте 10 г ванільного цукру або ванільної есенції та ще раз збийте.
Крок 4: Накрийте готовий крем харчовою плівкою та поставте в холодильник для охолодження. Важливо прикрашати випічку кімнатної температури, оскільки на гарячому масляний крем може розтанути та потече.