Картоплю можна приготувати різноманітно, проте її смакові якості найбільше виражаються під час смаження або запікання в духовці. Смажена та ароматна картопля в духовці завжди вражає своєю смаковою насиченістю, а особливо, якщо приготована з додаванням сиру у молочному соусі.

Інгредієнти:
- Картопля: 800 г
- Твердий сир: 200 г
- Молоко: 2 склянки
- Олія: 4 ст. л.
- Яйце: 1 шт.
- Часник: 1 зубок
- Сіль: до свого смаку
- Перець та інші спеції: до свого смаку
Інструкція:
- Розігрійте духовку до 180 °C.
- Натріть твердий сир на великій тертці, а картоплю очистить та наріжте тонкими кружечками.
- Викладіть картоплю у змащену олією та натерту часником форму, підсоліть, приправте перцем, додайте половину сиру і добре перемішайте.
- Збийте вінчиком або вилкою яйце з молоком, додайте сіль і перець до свого смаку.
- Залийте цю суміш картоплею, поставте її в духовку і запікайте протягом 40-45 хвилин.
- Вийміть картоплю, посипте ще сиром і поставте на 5-10 хвилин, щоб сир зверху запікся. Картопля в духовці, запечена з сиром, готова до подачі!