Сім’я загиблого прикордонника Івана Крохмаля з Вінниччини отримала державну нагороду – орден «За мужність» ІІІ ступеня.

Про це повідомляють у Могилів-Подільському прикордонному загоні.

За указом Президента № 338/2023 від 19 червня 2023 року за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України нагороду вручив начальник Південного регіонального управління Держприкордонслужби та Голова Гайсинської РВА.

Батьки прикордонника отримали цю відзнаку від начальника Південного регіонального управління Держприкордонслужби та Голови Гайсинської РВА.

Під час зустрічі було наголошено, що загиблий прикордонник виявив неймовірну мужність та героїзм, захищаючи державний суверенітет України.

Іван Крохмаль загинув під час ворожого нападу у Бахмуті 31 січня. Всі пасажири його автомобіля загинули, а машина загорілася. Загиблий був відомий як добрий та справжній товариш. Його вчинок є символом мужності та відданості Україні, що надихає на боротьбу за незалежність країни. Івана Крохмаля поховали у селі Кантелина Вінницької області.

Життя Івана обірвалося 31 січня у Бахмуті. Ворог поцілив у автомобіль, в якому знаходилися прикордонники. Всі загинули миттєво, а за кілька хвилин машина палала, немов смолоскип.

«Для всіх нас, для кожного українця, втрачати наших захисників надзвичайно боляче. За волю та незалежність України вони віддали найцінніше – власне життя, зробили неможливе, щоби зупинити ворога. Наш святий обов’язок – пам’ятати та допомагати родинам, які втратили своїх рідних у цій війні», – зазначив під час зустрічі начальник Південного регіонального управління Держприкордонслужби.

Рідні й знайомі пригадують, що Іван був надзвичайно порядним та добрим чоловіком, справжнім, вірним товаришем і побратимом. Він вмів порадити, підбадьорити, був справжнім у всьому. Похований Герой у с. Кантелина Вінницької області.

Відважні українські воїни стали символом гідності, кожен з них вчинив подвиг, повставши проти насилля та несправедливості, віддавши життя за нову, відроджену Україну. Саме їхні подвиги надихають сотні тисяч українців на боротьбу з російською агресією.

Попередня публікаціяУкраїнська спортсменка з Вінниччини виборола бронзу у світовому чемпіонаті з таїландського боксу
Наступна публікаціяХолодно й похмуро: погода у Вінниці на сьогодні, 9 жовтня