І хоч усі господині звикли маринувати помідори, огірки та кабачки, сливи за цим рецептом виходять просто бомбецькі і нагадують смак оливок. Вони можуть бути чудовим доповненням до різноманітних страв, або й просто смачною закускою, а на столі йдуть на ура. Для їх приготування найкраще обирати тверді й м’ясисті плоди, від яких буде добре відокремлюватися кісточка. Утім, можна маринувати й з кісточкою.
Отож, сливи добре вимийте і кожну із них наколіть дерев’яною паличкою, щоб вони краще промаринувалися. На дно кожної стерилізованої баночки покладіть спеції: три гвоздички, дві-три горошини чорного й запашного перцю, пару лаврових листочків і наповніть сливками «по плічка». Залийте окропом, банки накрийте прокип’яченими кришками і залиште хвилин на 15.
Кількість води вимірюйте, щоб ви змогли правильно розрахувати пропорцію.
Тепер злийте воду в каструлю й готуємо маринад. На 300 мл води додаємо 2 чайні ложки солі, 170 г цукру та 80 г оцту. Доводимо до кипіння і заливаємо банки із сливами уже готовим маринадом і одразу закручуємо банки кришками.