На Вінниччині збирання буряків завершили наприкінці минулого місяця — загалом заготовили понад два мільйони тонн цукристих. З них планують зварити 350 тисяч тонн цукру.
Про це повідомляє сайт Аgrotrend.
Як розповів директор департаменту агропромислового розвитку Олег Сідоров, нині працюють усі п’ять цукрозаводів, які починали виробничий сезон: Гайсинський, Крижопільський, Жданівський, Томашпільський і Юзефо-Миколаївський.
Незважаючи на складні умови війни, зокрема, частковий дефіцит й істотне подорожчання пально-мастильних матеріалів, аграрії зібрали урожай з усієї площі — 43,3 тис. га. Загалом цьогоріч буряків у краї посіяли на 6,3 тис. га менше, ніж торік. Але середня врожайність коренів у 464 тис. центнерів з гектара практично на рівні 2021-го.
За прогнозами фахівців, у нинішньому сезоні на цукрозаводах Вінниччини планують зварити приблизно 350 тис. тонн солодких кристалів, торік було 363,5 тис. тонн.