Смачний шлях до задоволення: рецепт класичного шоколадного брауні

Класичний брауні — це чи найкращий вираз смаку шоколадного десерту. Щоб забезпечити його вологість та насичений смак, варто додати до тіста не лише какао-порошок, а й розтоплений шоколад, а також посипати десерт шоколадними пластівцями зверху. Цей десерт точно задовольнить навіть найвибагливіших гурманів. Якщо у вас ще немає планів на цей вечір, обов’язково спробуйте класичний шоколадний брауні.

ІНГРЕДІЄНТИ

КРОК 1

Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Покладіть пергаментний папір у прямокутну форму розміром 24 на 24 см. Попередньо змастіть дно і боки форми 1 ст. ложкою рослинної олії. Попередньо розігрійте духовку до 180 градусів.

КРОК 2

У великій сухій мисці змішайте 240 г м’якого вершкового масла, 260 г цукру та 2 ст. ложки рослинної олії за допомогою міксера або кухонного комбайна з вінчиком.

КРОК 3

Додайте 4 яйця, 10 г ванільного цукру до суміші та збийте міксером до однорідності.

КРОК 4

В іншій сухій мисці змішайте 130 г борошна, 100 г какао-порошку та ⅓ ч. ложки солі. Додайте цю суміш до масляно-яєчної суміші та обережно перемішайте силіконовою лопаткою.

КРОК 5

Розламайте 130 г шоколаду на дрібні шматочки і розтопіть їх у водяній бані або мікрохвильовці, помішуючи кожні 20 секунд, доки шоколад не розтопиться. Додайте розтоплений шоколад до тіста

КРОК 6

Перемішайте тісто спершу лопаткою, а потім міксером

КРОК 7

Рівномірно розподіліть тісто в підготовлену форму за допомогою силіконової лопатки. Посипте поверхню залишками шоколаду (60 г).

КРОК 8

Випікайте брауні протягом 25 хвилин при 180 градусах. Дайте десерту охолонути до кімнатної температури та поріжте на порції.

Попередня публікаціяГороскоп на неділю: день для душі й тиші
Наступна публікаціяКраса чи небезпека? Як працюють уколи ботоксу та їх наслідки