Фахівці Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області під час планового контролю у сфері безпечності харчових продуктів виявили небезпечну продукцію — свіжі кабачки, імпортовані з Туреччини.

Як повідомили у відомстві, лабораторні дослідження засвідчили перевищення допустимого рівня вмісту нітратів у вказаній партії. Такий показник становить потенційну загрозу для здоров’я споживачів, тому відповідно до чинного законодавства, ця продукція не може потрапити в обіг.

Щоб убезпечити споживачів, фахівці провели роз’яснювальну роботу з оператором ринку щодо вимог законодавства. У результаті власник вантажу добровільно ухвалив рішення про приведення продукції у стан невідповідності — тобто її знищення.

Начальник Головного управління Держпродспоживслужби області Андрій Якимчук наголосив, що системна робота служби спрямована на недопущення до споживчого ринку неякісних і потенційно небезпечних товарів:

«Ми працюємо на випередження, щоб захистити споживача. Виявлення та вилучення таких партій — результат злагодженої роботи всіх підрозділів».

В управлінні закликають імпортерів та операторів ринку суворо дотримуватись вимог харчового законодавства.

Попередня публікаціяВінниця – друга в Рейтингу прозорості українських міст 2024 року
Наступна публікаціяНа Вінниччині стартувала основна сесія НМТ-2025