Сирні кульки – цей рецепт прийдеться до смаку не лише прихильникам сиру та страв з ним, але й тим, хто цінує швидкі закуски для різних ситуацій життя. Зі своєю хрусткістю та ароматом вони швидко зникають, тож краще готуйте їх великою порцією. Рецепт сирних кульок простий та не потребує багато інгредієнтів. Незалежно від того, чи це перекус, чи неочікувані гості, ця закуска точно стане для вас рятівником.

Сирні кульки
Сирні кульки
Інгредієнти для приготування сирних кульок:
  • Сир твердий – 200 г.
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Сіль – щіпка
  • Борошно пшеничне в/с – 100 г.
  • Олія рослинна – 5 ст. ложок
Приготування сирних кульок:
  1. Відділяємо білки від жовтків у двох яйцях. Трошки солимо білки і вбиваємо їх віночком до утворення легкої піни.
  2. Тремо твердий сир на дрібну тертку. З’єднуємо білкову масу із тертим сиром, ретельно перемішуючи вміст ложкою або руками.
  3. Формуємо сирні кульки виключно руками, змочуючи їх холодною водою для більшої естетики. Захоплюємо невелику кількість сирної маси і котимо її в долонях в акуратні кульки.
  4. Розливаємо рослинну олію на сковороду та розігріваємо на середньому вогні. Кожну кульку обмащуємо борошном і обережно кладемо на розігріту сковороду, не зближуючи їх занадто близько одна до одної.
  5. Готові сирні кульки слід трошки утримати на сітці або паперових рушниках, щоб надлишки масла стекли.
  6. Подаємо сирні кульки з соусом на ваш смак або звичайною сметаною.

Смачного!

Попередня публікаціяГороскоп для всіх знаків зодіаку на п’ятницю
Наступна публікаціяКиївський театр “Равлик” презентує виставу “Гарбузик” у Вінниці