Торт Захер – це втілення досконалості австрійської випічки. Спробуйте приготувати його вдома за класичним рецептом!

Інгредієнти:

Для бісквітних коржів:

  • 7 яєць
  • 200 г цукру
  • 10 г ванільного цукру
  • ⅕ ч. л. солі
  • 240 г чорного шоколаду
  • 180 г масла
  • 220 г пшеничного борошна
  • 250 г абрикосового джему

Для глазурі:

  • 200 г чорного шоколаду
  • 100 г масла

Для декору:

  • 100 г молочного шоколаду
  • 50 г масла

 Крок 1

Збийте яйця з цукром, ванільним цукром і сіллю до світлої, повітряної маси.

 Крок 2

Розтопіть чорний шоколад і масло на водяній бані, трохи охолодіть і влийте до яєчної маси.

 Крок 3

Акуратно перемішайте суміш, використовуючи силіконову лопатку.

Крок 4

Додайте борошно та обережно замісіть тісто. Перекладіть його у змащену маслом і присипану борошном форму для випікання.

 Крок 5

Випікайте бісквіт 40-45 хвилин при 180°C у режимі “верх-низ”. Дайте охолонути.

 Крок 6

Розріжте бісквіт навпіл. Один корж змастіть абрикосовим джемом, накрийте другим.

 Крок 7

Приготуйте глазур: розтопіть шоколад і масло, перемішайте, покрийте торт рівномірним шаром.

 Крок 8

Охолодіть у холодильнику мінімум 2 години. Для декору розтопіть молочний шоколад з маслом, викладіть у кондитерський мішок і зробіть напис «Sacher».

Ваш ідеальний торт Захер готовий! Насолоджуйтесь справжнім австрійським смаком. 😍

Попередня публікаціяГороскоп для знаків зодіаку на 11 лютого
Наступна публікаціяСекрети здоров’я: Скільки овочів і фруктів споживати щодня?