Торт Захер – це втілення досконалості австрійської випічки. Спробуйте приготувати його вдома за класичним рецептом!
Інгредієнти:
Для бісквітних коржів:
- 7 яєць
- 200 г цукру
- 10 г ванільного цукру
- ⅕ ч. л. солі
- 240 г чорного шоколаду
- 180 г масла
- 220 г пшеничного борошна
- 250 г абрикосового джему
Для глазурі:
- 200 г чорного шоколаду
- 100 г масла
Для декору:
- 100 г молочного шоколаду
- 50 г масла
Крок 1
Збийте яйця з цукром, ванільним цукром і сіллю до світлої, повітряної маси.
Крок 2
Розтопіть чорний шоколад і масло на водяній бані, трохи охолодіть і влийте до яєчної маси.
Крок 3
Акуратно перемішайте суміш, використовуючи силіконову лопатку.
Крок 4
Додайте борошно та обережно замісіть тісто. Перекладіть його у змащену маслом і присипану борошном форму для випікання.
Крок 5
Випікайте бісквіт 40-45 хвилин при 180°C у режимі “верх-низ”. Дайте охолонути.
Крок 6
Розріжте бісквіт навпіл. Один корж змастіть абрикосовим джемом, накрийте другим.
Крок 7
Приготуйте глазур: розтопіть шоколад і масло, перемішайте, покрийте торт рівномірним шаром.
Крок 8
Охолодіть у холодильнику мінімум 2 години. Для декору розтопіть молочний шоколад з маслом, викладіть у кондитерський мішок і зробіть напис «Sacher».
Ваш ідеальний торт Захер готовий! Насолоджуйтесь справжнім австрійським смаком. 😍