Сирники — одна з найпопулярніших страв в Україні. Сирники готують, мабуть, у кожному домі, у кожної хазяйки є свій фірмовий рецепт та секрети цієї страви. Однак не всі знають, звідки ж прийшли нас ці ласі шматочки з домашнього сиру.

Сирники чудово смакують солодкими, солоними, при приготуванні у духовці та мультиварці. До них часто додають начинки з ягід, сухофруктів, заправляють сметаною, медом, сиропами та джемами.

Готуємо класичні сирники за найпростішим рецептом, який лиш можна собі уявити, тому на такий сніданок у вас завжди вистачить часу.

  1. Домашній сир розімніть виделкою або рукою. Процес піде швидше, якщо попередньо дістати продукт із холодильника.
  2. Додайте до сиркової маси цукор, ванільний цукор та яйце. Ретельно перемішайте інгредієнти до однорідності.
  3. Черга за борошном. Борошна ми додамо мінімальну кількість — всього 4 столові ложки, а решту залишимо для панірування. Надто велика кількість борошна зробить сирники жорсткими та сухими.
  4. Змішайте ще раз ретельно всі складники і сформуйте руками кульки. Якщо тісто трохи липне до рук, змочіть їх у прохолодній воді.
  5. Розігрійте пательню на середньому вогні і додайте олію. Олія повинна покривати дно, але не більше. Все ж сирники не передбачають приготування у фритюрі. Надто мало олії також не може бути, у зворотному випадку ваш сніданок просто пригорить.
  6. Добре обваляйте кожну кульку у борошні, покладіть на сковороду і приплюсніть рукою, або сирник став більш пласким.
  7. Смажте кожну сторону 3-4 хвилини до рум’яної скоринки. Всередині сирник має залишитись м’яким та ніжним.

Найсмачнішою заправкою до сирників залишається сметана. Гарно підійде і мед, нарізка з сезонних фруктів, ягоди й сиропи.

Залишаємо ще кілька секретів приготування апетитних та пухких сирників:

  • обирайте жирний та не водянистий сир, його структура має бути гладкою та маслянистою, аби тісто “схопилось” без додавання великої кількості борошна;
  • якщо все ж ви прихильник нежирного сиру, додайте у тісто ще один жовток;
  • борошно можна використати рисове, гречане, вівсяне — обирайте лише перевірене;
  • любителям солодкого рекомендуємо присмачити готову страву солодким соусом, однак не додавати багато цукру у тісто, інакше ваші смаколики гарантовано згорять під час смаження;
  • сирникам можна дати трохи постояти у холодильнику, наприклад приготувати тіста ввечері і залишити у холодильнику під харчовою плівкою на ніч, так їх смак стане ще кращим, а текстура ніжнішою.
Попередня публікаціяГороскоп на неділю для знаків зодіаку
Наступна публікаціяВінниця проводить в останню путь трьох Захисників України