На сторінці Вінницького обласного ТЦК та СП розповіли історію військовослужбовця Галана Олександра Сергійовича. До призову до лав Збройних Сил України 1 червня 2022 року Олександр займався ковальством. З 15 червня 2024 року він виконує бойові завдання на Покровському напрямку.
«Олександр проявив себе як відповідальний і рішучий військовослужбовець, здатний приймати зважені рішення навіть у найскладніших обставинах. Його високий рівень підготовки, ініціативність і прагнення вдосконалювати навички роблять його справжнім професіоналом. Як старший солдат, він активно впроваджує нові методи для виконання бойових завдань», — зазначено в повідомленні.

23 грудня 2024 року під час виконання завдання в районі Надіївки Олександр виявив наближення бойової машини піхоти (БМП) ворога. Завдяки своєчасному повідомленню командування та ефективній роботі з дронами, разом із побратимом він забезпечив безперервну трансляцію розвідданих. Під час бою Олександр узяв на себе управління FPV-дронами, завдаючи точкових ударів по противнику.

Коли один із ворожих солдатів відокремився від групи, Олександр разом із товаришем вирушив на пошуки. У підвалі одного з будинків вони виявили ворога, який відмовився здаватися. У ході стрілецького бою Олександр знищив противника, усунувши загрозу.

У Вінницькому ТЦК підкреслили, що злагоджена робота Олександра та його групи дозволила передати розвіддані, відбити штурм і утримати позицію. Це допомогло ліквідувати весь особовий склад ворога, що прибув на БМП, уникнувши втрат серед українських військових.

«Галан Олександр Сергійович продемонстрував високий рівень професіоналізму, рішучість і відвагу. Завдяки його вмілому поєднанню роботи з дронами та тактичної взаємодії на землі було забезпечено захист українських позицій і завдано значних втрат противнику. За проявлену хоробрість Олександра нагородили відзнакою «Хрест хоробрих», — йдеться у повідомленні.

Попередня публікаціяПорятунок життя: медики Вінниці провели першу трансплантацію року
Наступна публікаціяБуряковий квас з вишнею та хроном: Вінниця презентує нову гастрономічну родзинку