У Вінниці розпочали тестування трьох видів бурякового квасу: класичного, з хроном і з вишнею. На основі цих напоїв планують створити нову гастрономічну родзинку Поділля – страви, які включатимуть цей квас у своєму складі.
Ініціатива належить Клубу подільської кухні та Вінницькій асоціації гостинності «ХлібСіль». Технологи ТОВ «Солодка мрія – Вінниця» спеціально розробили унікальні рецептури квасів, які представили 9 січня під час дегустації в ресторані Mont Blanc. Гостям запропонували оцінити три види бурякового квасу та страви, приготовані з їх використанням.
До меню увійшли: борщ із буряковим квасом і вишнею та верещака – традиційна страва, тушкована у буряковому квасі з хроном.
Голова Вінницької асоціації гостинності «ХлібСіль» Інна Кривешко наголосила, що це приклад успішної співпраці місцевого бізнесу, яка популяризує подільську кухню і створює нові гастрономічні тренди.
На гостей чекала не лише унікальна смакова палітра, але й повернення до традиційних подільських рецептів, які отримали сучасне звучання.