Цей легкий і бюджетний суп з рослинним білком та клітковиною стане чудовим варіантом для збалансованого обіду. Його смак сподобається і дітям, і дорослим, а базовий рецепт легко адаптувати, додаючи улюблені інгредієнти.

Інгредієнти:

  • Вода — 3 л
  • Картопля — 3 шт. (приблизно 500 г)
  • Квасоля — 50 г
  • Морква — 1 шт.
  • Цибуля — 1 шт.
  • Корінь селери або петрушки — 50 г
  • Олія — 2 ст. л.
  • Лавровий лист — 2-3 шт.
  • Петрушка (зелень) — 3 гілочки
  • Сіль і перець — за смаком

Покроковий рецепт:

Крок 1:
Промийте 50 г квасолі кілька разів у чистій воді, переберіть зерна. У велику каструлю налийте 3 л води, доведіть до кипіння, додайте квасолю. Варіть її на середньому вогні протягом 1 години, періодично знімаючи піну. Квасоля повинна стати м’якою, але не розваритися. Поки вона вариться, підготуйте овочі.

Крок 2:
Очищені 3 картоплини наріжте великими кубиками й додайте до каструлі з квасолею. Варіть разом 20 хвилин.

Крок 3:
Цибулю, моркву і корінь селери дрібно наріжте. Розігрійте 1 ст. л. олії на пательні й обсмажте овочі протягом 5-7 хвилин до золотистого кольору.

Крок 4:
Додайте обсмажені овочі в каструлю. Варіть суп ще 25 хвилин на слабкому вогні. За 5-7 хвилин до завершення додайте лавровий лист, сіль і перець.

Крок 5:
Подавайте готовий суп, прикрасивши його свіжою петрушкою. Смачного!

Попередня публікаціяАстрологічний прогноз для знаків зодіаку на суботу
Наступна публікаціяУ Вінниці стартував зимовий турнір з баскетболу серед юнаків